Älä laihduta -päivä - no ei tullut laihdutettua

Taas ollut töissä stressiä ja sen takia viime perjantaista alkaen tullut vähän huonosti laihdutettua. Tein viikonloppuna töitä kotona, ja ajattelin tosi fiksusti *joo, tosi tosi fiksusti* että en oikein jaksa tehdä mitään ruokaa, joten enköhän minä pärjää jollain ananastölkillisillä joita oli kuivakaapissa ja pähkinöillä. Lauantai menikin suht hyvin mitä nyt illalla alkoi vähän päätä särkeä, minkä ongelman ratkaisin Buranalla. Sunnuntaina kuitenkin oli nälkäinen ja heikko olo, mutta sinnittelin iltakymmeneen asti, jolloin tajusin että kädetkin tärisee sekä nälkäheikotuksesta että stressiahdistuksesta. Siinä vaiheessa painuin lähikauppaan, joka on klo 23 asti auki, ja ostin kaikkea moskaa: paketin karjalanpiirakoita, tuoremehua, cokista, suklaapatukan (onneksi en kaljaa, alkoholittomuuspäätös pitää edelleen!). Ja söin kaiken kuin humps vaan, ahmin kuin olisin ollut nälkäkuoleman partaalla. No, tulipa taas muistettua, miksi kovaa nälkää ei ole hyvä päästää tulemaan jos aikoo pysyä suunnitelluissa ruokailutavoissa ja jos aikoo laihtua...

Eilen tuli myös syötyä vähän jotain "sopimatonta", ja tänään sorruin työpalaverissa ahmimaan edelleen eläimellisen ruokahalun vallassa 2 isoa täytettyä voisarvea. Mutta sitten kuulin radiossa, että tänäänhän on Älä laihduta -päivä! Minä siis noudatin vaan tätä hyvää juttua, ihan vahingossa ;-) Syömishäiriöliiton sivuilla päivästä sanotaan muun muassa näin:

Kansainvälisen Älä laihduta -päivän tarkoituksena on herätellä ihmisiä kyseenalaistamaan laihduttamiseen ja painoon liittyviä päähänpinttymiä ja pakkomielteitä. Toivomme, että edes yhtenä päivänä vuodessa jokainen voi ja saa hyväksyä kehonsa sellaisena kuin se on. – Ei ole olemassa yhtä oikeaa kehonmuotoa ylitse muiden.

Hyvä juttu, toisaalta. Toisaalta oma ongelmani on, että kyseenalaistan hyvinkin usein koko tarpeeni laihtua, ja siksi en tahdo pysyä ruodussa. Vähän väliä tulee niitä päiviä, jolloin totean aamulla, että miksi mun täytyisi  muka laihtua, ei nykyinenkään painoindeksini ole terveydelle vaarallinen eikä nelikymppisestä ämmästä joka ei ole nuorenakaan ollut kaunis kaunistakaan tule vaikka kuinka laiha olisi. Sitten kun on päätynyt siihen ettei minun oikeasti tarvitsekaan laihduttaa, sitä tuntee seesteistä hyvää oloa, ja aamulla menee työpaikalla ekaksi suklaa- ja limsa-automaatille ja mättää suuhunsa mitä tykkää. Kunnes ehkä seuraavana aamuna tai parin päivän päästä tulee henkinen krapula, ahdistus siitä että mitä minä olen tehnyt, olen taas hidastanut ja pilannut laihdutustani...

Vaikea ongelma kyllä, johon en ole vielä löytänyt vakaata ratkaisua, joka kestäisi päivästä toiseen: laihtuako vaiko eikö laihtua. Että olisiko elämäni oikeasti jotenkin parempaa jos painaisin tavoittelemani 55 kg nykyisen 67 kilon sijaan. Useimpina päivinä vastaus on kyllä, mutta harmillisen monina EI.

Kommentit

 1. Olen huomannut myös ettei elämä ole sen onnellisempaa vaikka laihtuisi, puuttuu taas jotain tai jokin muu asia on korjausta vailla. Vaikka tuon tietää, silti sitä ei usko vaan itsepäisesti elää sitten kun päivää tämän hetken sijasta.
  Yksi juttu mihin olen kiinnittänyt blogissasi huomiota ja mitä ihailen suuresti on se ettet anna periksi. Olet kokeillut monia metodeja päästäksesi tavoitteeseesi ja kun olet huomannut monet toimimattomiksi, uutta yritystä uudella tavalla peliin. Voihan se olla myös pitkäjänteisyyden puutetta, helposti innostuu vaan ei kauan jaksa, mutta jos ei yritä ei voi onnistua. Joskus osuu kohdalle se itselle toimiva malli. Inhimillisyys blogissasi onkin juuri se mikä minut pitää lukijana. Ja myös monipuolisuus: en henkilökohtaisesti ole kiinnostunut Game of Thronesista kirjaversiona tai Assassin's peleistä mutta niitäkin on ollut vaihteeksi mukava lueskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo omat mielenkiinnon kohteeni ovat varsinkin ikäisekseni naiseksi usein vähän outoja, mutta olen jotain niistäkin kirjoitellut, että blogi olisi "minun näköiseni".

   Poista
 2. Lisään vielä.. alunperin eksyin blogiisi kun etsin googlesta jotain hakusanoilla tyyliin "kalja lihottaa", "kalja ja laihdutus" tai vastavaa, heh heh. Oletko muuten lukenut kirjan Olutdieetti? On hyvin saatavilla kirjastoissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole muuten lukenut, täytyisikin etsiä käsiin. Kuulostaa mukavalta, olutdieetti kaljan ystävälle :D

   Poista

Lähetä kommentti