Yt:t tuli ja meni - ja paino +5 kg kolmessa viikossa

Meillä sitten tänään ilmoitettiin että nyt on kaikki irtisanomiset ilmoitettu joten niiden osalta joille ei ole ilmoitettu mitään, työ jatkuu normaaliin tapaan. Täytyy sanoa että tunsin jonkin verran pettymystä, koska olin jo päästänyt itseni haaveilemaan aivan erilaisista ammateista joita voisin tehdä jos saisin kenkää. Taksikuski, varastotyöntekijä, ehkä kiinteistönvälittäjä? Mutta njääh, ei tämä helvetti näin vähällä sitten loppunut, joten burn-out partyt jatkukoot :D

Mutta kaksi lounaskaveria menetin, kun molempiin osui yt-arpa. Hienoa sitten näiden noin viisikymppisten lähteä hakemaan alan töitä tilanteessa, jossa taas tänään Fujitsu ilmoitti helpottavansa it-alan huutavaa työvoimapulaa (sarkasmia) antamalla jäähyväisjalkineesta 400:lle Suomessa työskentelevälle henkilölle. Työ siirretään tehtäväksi halvempien kustannusten maissa. Ja samaan aikaan Taloussanomat uutisoi että jokun hiton raportin mukaan Suomi on houkuttelevin EU-maa investoinneille. Melkoiselta nollaraportilta vaikuttaa, kun samaan aikaan Taloussanomien sivulla on tuo Fujitsun uutinen ja lisäksi LED-valmistaja Hella ilmoittaa myös isoista irtisanomisista syynä tuotannon siirtäminen halvempaan maahan (Romaniaan).Eräänlainen lihomisennätyskin on tullut tehtyä

Ensi viikolla pitäisi käydä viimeinen kerta Cambridge-valmentajalla, ja saattaapi olla että yllätän olemalla nopeimpia takaisinlihojia mitä on nähnyt :D Tänään uskaltauduin vaa'alle kolmen viikon stressikaljoittelun ja -syöpöttelyn jälkeen. Paino: 75 kg eli viitisen kiloa lisää. Tätä vauhtia ei mene kauaa että pääsen pois neuvolassa punnittavien eli alle satakiloisten kategoriasta. Naamastakin näytän turvonneelta ja vanhalta ja väsyneeltä.

Eikä mua jaksa edes harmittaa koko painonnousu eikä räjähtänyt ulkonäkö. Ihan sama. Nyt olen kuitenkin sen verran taas tottunut tähän nykyiseen paniikkistressitasoon, että viime päivinä olen syönyt jo ihan järkevästi enkä ole tissutellut kaljaakaan, joten ehkäpä se tästä tasaantuu tämä painonnousu. Mutta mitäpä yhden vanhan ämmän painolla oikeastaan väliä, tai sillä kuinka petolinnun perseeltä näyttää.

Kun kerran Fingerpori-teemaan päästiin, niin... :D


Kommentit

 1. joo eihän se mitään haittaa että vaaka näyttää 250 kg kohta. odotellaan niitä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisikin varmaan mielenkiintoinen näky, meikäläinen 250 kg painossa :D Käsittääkseni niihin painoihin on onneksi aika vaikea päästä sentään - edes meidän läskissä suvussa isoimmat naisihmiset ei ole päässeet kuin johonkin 160 kiloon.

   Poista
 2. Älä luovuta Plussis! Ole kuitenkin armollinen itsellesi näinä stressaavina aikoina, äläkä ruoski itseäsi liikaa. Nuku hyvin, syö hyvin (terveellisesti) ja voi hyvin. Olen varma, että stressijakso helpottaa, ja jaksat sitten taas laihduttaa. Uupuminen ei ole leikin juttu, kokemusta on. Näytät varmasti hyvältä ja olet ihana Plussis. Muista lepo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pysty lepäämään eikä oikein nukkumaan kun on hermot sen verran ylikierroksilla. Aina sama juttu kun on stressiä, että uni on sitä, että heräilee 10 minuutin välein hermostuneena ja katsoo kelloa, että ei helvetti, vieläkään ei ole aamu ja pitää jatkaa tätä makaamista sängyssä vaikka olisi suorastaan yliaktiivinen olo päästä tekemään lisää työtä...

   Tänään taas tuli sitten kiireisiä lisähommia joten tietää taas miten viikonloppu kuluu. Nyt otan tavoitteeksi vaan että en sortuisi ainakaan alkoholiin, vaikka se onkin hyvä unetuslääke jos hermostuttaa.

   Poista
  2. Jo pienet alkoholimäärät epäsäännöllisestikin nautittuina vaikuttavat unenlaatuun heikentävästi, joten oma syysi.. ensin rentouttaa mutta jos olet ilman niin kiihdyttää keskushermostoa vaatien lisää alkoholia rauhoittuakseen ja kierre on valmis ja siitä myös unettomuus. Vaatii pidemmän tai pysyvän alkoholittomuuden että tilanne korjaantuu, ja kun se korjaantuu on se niin ihanaa että nukkumaanmenoaikaa alkaa jo odottaa. Toki stressi voi myös vaikuttaa tai kahvi/kofeiinipitoiset tuotteet. Itselläni korjaantui tämä oma aiheuttamani 90 prosenttisesti vain jättämällä alko pois.

   Poista
  3. Mulla ei ole alkoholittomuus auttanut mitenkään asiaan kun olen sitä kokeillut, pikemminkin pahentanut, koska sitten en nuku edes huonosti stressaantuneena vaan pyöriskelen valveilla ja hermostuneena sängyssä vaan, ajatellen työasioita ja kaikkia muita vitutuksia mitä sitten muuten huonossa fiiliksessä keksii ;) Alkoholin avulla saa nukuttua edes huonosti, mikä tuntuu olevan parempi kuin ei ollenkaan.

   Poista
 3. Luultavasti suurin osa tuosta 5 kilosta on nestettä ja turvotusta, joka lähtee pois kun palaat normaaliruokavalioon ja jätät kaljan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen tällä viikolla jo onneksi aika normaalisti syönyt, jopa salaattilounaita töissä eikä alkoholia ole mennyt. Viikonloppuna tulee tosin olemaan kova sisäinen taistelu kaljaa vastaan, kun kävi ilmi että taas täytyisi tehdä viikonloppuduunia. ..

   Poista
 4. Hei mulla lähti kans yt-ilmoituksen jälkeen paino todella reippaaseen nousuun! Lihosin vuodessa melkein 15 kiloa. En jaksanut viime syksynä tehdä mitään, en liikkua enkä nähdä ketään. Olin ihan lamaantunut vaan. Syöpöttelin kun en muutakaan jaksanut tehdä. Kun yt:t oli ohi olin edelleen jotenkin paskoilla fiiliksillä. Vasta keväällä/kesällä jatkoin taas tuttuja liikuntaharrastuksia. Olisin melkein toivonut, että olisin saanut potkut. No, ei kun seuraavia yt:tä odotellessa... Tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole nuo yt:it itsessään vaikuttaneet, koska oikeasti en välittänyt vähääkään saanko potkut vai en. Kiire- ja stressitilanne se on joka piinaa, yt:t lähinnä antoivat hetken toivon että pian se voi loppua, mutta ei näköjään.

   Poista
 5. Hauska kun itse suhtaudut tuohon painon nousuun noin.
  Itse oon ihan että ei saa nyt luovuttaa kun oon seurannut koko ajan tätä sun mahtavaa hommaa ja sinnikyyttä.
  Teit niin älyttömän työn tuon painon laskun kanssa ja kun vaan tiedän että se on vaikeaa yrittää niin tai näin.
  No kävi miten kävi niin kiva on lukea sun juttuja,näöstä ja koosta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tällä hetkellä on tosiaan fiilis että ihan sama mitä painan ja miltä näytän. Saa nähdä muuttuuko sitten kun työtilanne toivottavasti marraskuun puolivälissä helpottaa, ja olisi taas energiaa muuhunkin kuin päivästä toiseen hengissä selviämiseen.

   Poista
 6. Minusta on hienoa, että jaksat rehellsesti kertoa tuntemuksiasi, vaikka ahdistavalta tuo työtilanne kuulostaa. Toivon kaikkea hyvää sinulle.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti