Spicyvege-kasvisruokablogi julkaistu

Löytyy osoitteesta http://spicyvege.blogspot.fi/ . Eipä siellä vielä paljoa sisältöä ole, mutta lähipäivinä tulee lisää. Kaikkea saa kommentoida kriittisestikin: ulkoasua, nimeä, teknistä toimivuutta, koko ideaa...

Jos joku ihmettelee miksi tein ruokablogia varten erillisen Blogger-tunnuksen enkä kirjoita Plussapallona, niin syy on ihan vaan se että Plussapallo on minusta jotenkin yksinomaan laihdutusblogiin sopiva nimimerkki, koska se korostaa kirjoittajan isoa kokoa ja pallomaista muotoa. Ruokablogissa en halua sillä tavalla vetää huomiota painooni, muotooni enkä muihinkaan henkilökohtaisiin ominaisuuksiini vaan pysyä persoonana taustalla ja antaa ruoan olla pääosassa. Henkilökohtaiset pohdiskelut, ahmimiskaudet ja laihdutuskaudet, maailmanmenon ihmettelyt ja angstaukset jäävät tähän blogiin ;)

Yksi ulkonäköä parantava uudistus tuohon on tulossa kunhan koossa on 5-6 postausta. Yläosan valikkorivin alle aion toteuttaa palkin, jonka sisällä näkyy vaakasuorana "kuvarivinä" suosituimpia postauksia, ja niitä voi siitä suoraan valita. Rivi tulee olemaan skrollattava. Vielä en valitettavasti voinut tätä toteuttaa, koska kahdesta postauksesta ei ole tuottamaan näytön mittaista kuvapalkkia ;)

Ilman kuvapalkkia ja vähillä postauksilla blogin ulkoasu on vielä vähän karun näköinen, mutta idea olisi että se näyttäisi hyvältä sitten kun etusivu on täynnä värikkäitä ruokakuvia. Saa nähdä miten ämmän käy!

Kommentit

  1. Hyvältä näyttää uusi ruokablogisi. On kiva, että laitat taitavana ruoanlaittajana ruokiasi ja reseptejä esille muidenkin käyttöön.

    Olen aina kehunut kädenjälkeäsi. Voisin palkata sinut ruoanlaittajaksi - vaikka kyllä omakin tyylini on tuohon suuntaan.


    Pari havaintoa:

    Anonyymit eivät tuonne sitten voi kommentoida?

    Ulkoasu on mielestäni raikas ja kiva, tuo värikkäät kuvat hyvin esiin. Ja mielestäni on tätä päivää tämä tyyli, että postaukset tulevat tuolla tavoin. "Chilihyrrä" hauska. Itse logo Spicyvege - tai sen litistynyt fontti - tuo mieleeni moottoripyörän, eli se on jotenkin kova ja moottorinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta :)

      Korjasin anonyymien kommentointimahdollisuuden heti, nyt pystyy kommentoimaan. Kommentit näkyvät myös heti ilman moderointia kuten tälläkin sivulla. Edes tällä henkilökohtaisia ja usein nolojakin (läski, alkoholin suurkulutus) käsittelevällä blogilla en ole saanut niin törkeitä palautteita että olisin miettinyt blokkaamista tai poistamista, ja ruokablogissa riski lienee vielä pienempi.

      Tuota fonttia mietin itsekin pitkään, eikä ole vielä varmaa jääkö tuo. Halusin ja haluan siihen jotain särmää, ja siitä kai tuo kulmikkuus tuli. Perus tolppakirjaimet olisivat tylsiä ja toisaalta chilit ja joku ihan pehmeän pyöreä fontti eivät välttämättä sovi kovin hyvin yhteen. Täytyy kyllä vielä illalla kokeilla eri vaihtoehtoja tuon fontin kanssa.

      Poista
    2. Päädyin vaihtamaan tuon otsikon fontin. Chili"aurinko" kaipasi seurakseen jotenkin aurinkoisempaa ilmettä fonttiinkin, se entinen tosiaan oli vähän kovan ja ankaran näköinen. Nyt on sitten käsin piirretyn oloinen fonttiteksti.

      Poista
  2. Tosi hienoa!Tulen varmasti seuraamaan kasvisblogiasi, sen verran herkulliselta reseptisi ovat näyttäneet ja ovat vielä suht simppeleitä. Minäkin haluaisin olla kasvissyöjä jo pelkästään eettisistä syistä,mutta lihan himoni on kyllä kova ja kunnon kasvisruokaa en osaa tehdä. Useinmiten kaikki kasvisruoat on kovin juustopainotteisia ja siitä en tykkää. Mielestäni kastikkeet on se kaiken A ja O .Varsinkin kunnon salaatinkastiketta en tahdo osata tehdä ja kaupan nyt ovat ihan kamalia. Joten jos nekin onnistuvat sinulta niin tee oma valikko niille. Nyt vaan odotellaan niitä uusia reseptejä ja voihan niitä täältäkin siirtää sinne.Linssejä en ole koskaan käyttänyt koska jotenkin se (??) tuntuu hankalalta,en osaa sanoa miksi,ehkä sen takia kun toisia pitää liottaa ja toisia ei niin mikä se nyt olisi hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, minä tykkään kyllä juustoista vähän liiankin kanssa, liiankin sikseen että ne ovat aika kaloripitoista tavaraa. Mutta kyllä tarkoitus on paljon juustovapaitakin reseptejä laittaa. Täytyykin oikein kiinnittää tähän asiaan huomiota, etten vaan aina korvaa lihaa juustolla, vaan pitäisi välillä keksiä muunlaisiakin proteiinilähteitä.

      Minä en taida oikein kastikeihmisiä olla. Salaattiin mun peruskastike on hyvää oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria. Salaatin laadun mukaan saatan lisätä perusversioon esim. sinappia, puristettua valkosipulia tai hunajaa, useimmiten en mitään. Toki joskus teen erityyppisiäkin kastikkeita, mutta sanoisin että 95% ajasta mun salaatinkastike on oliiviöljy-sitruunamehupohjainen. Lämpimät ruoat taas pyrin tekemään sen verran kosteiksi ja mehukkaiksi, ettei tarvitsisi erillistä kastiketta. Tästäkin toki on poikkeuksia, mutta en mikään varsinainen kastike-ekspertti voi sanoa olevani koska käytän kastikkeita niin vähän.

      Linssit muuten on minusta palkokasveista helpoimmasta päästä, koska esim. punaiset linssit vaan huuhdellaan (ei lioteta) ja keitetään 10 minuuttia. Vihreät linssit sitten kestääkin puolisen tuntia jos ei liota. Linssikeitto on mulla ollut jo lihansyöjänä aika vakio arkiruokalistalla siksi kun on niin nopeaa ja helppoa, ja enemmän minun makuun kuin se perinteinen suomalainen hernerokka.

      Poista
    2. Juu en minäkään niin lämpimistä kastikkeista perusta, vaan hyvistä kylmistä kastikkeista lähinnä salaatteihin. Toki ne käyvät monen muunkin ruoan maustamiseen. Itse menin monta vuotta peruskastikkeella,eli öljy,etikka,suola ja pippuri, mutta kun aloin kokeilemaan kaikkea muita niin maukutaivas aukeni. Siksi olisi kiva kuulla muidenkin kastikekokemuksia. Aion kyllä kokeilla sun reseptejä kyllä! Oletko koskaan käyttänyt sitruunaruohoa? Minä en ole (ei sitä meidän lähikaupasta saakkaan). Linssiruokia odotellessa myös :)

      Poista
    3. Olen kokeillut kyllä sitruunaruohoa, mutta nuo aasialaiset maut ei ole niin kovasti mun juttu, vaikka toki wokkeja syönkin säännöllisesti kun ne ovat niin nopeita ja helppoja. Mutta kiinalainen, thairuoka tai auta armias muodikkaat sushit ei oikein ole kovin mieleisiä. Blogin myötä varmaan kyllä alan taas tehdä uusia kokeiluita enemmän että saisiko esim. sitruunaruohoa jotenkin onnistuneesti fuusioitua oman tyyliseen ruoanlaittoon :)

      Minä en noista kastikkeista koskaan oikein innostunut vaikka aikoinaan kovin yritin. Mulla oli -ennen KonMari raivausta- michelintähtikokki Michel Rouxin Kastikekirjakin hyllyssä, ja suurinta osaa kirjan ohjeista olin varmaan kokeillut, mutta harvasta innostuin. Pääosin se kastikkeiden nysvääminen tuntui vaan turhalta vaivalta jota ei ainakaan arkena viitsi.

      Poista
  3. Hieno ruokablogi! Nuo laittamasi ruuat olivat tosi herkullisia, enkä olisi edes huomannut, ettei niissä ole lihaa ilman mainintaa. Syön yleensä tuollaisia salaattiruokia kaupan salaattibaarista lounaaksi ja iltasella sitten perheen kanssa tuhdimpaa ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla menee arkisin toisin päin, eli töissä täytyy syödä "koko rahalla" kun siitä ravintolalounaasta kerran maksaa, joten sitten illalla riittää joku salaatti- tai keittotyyppinen kevyempi ruoka. Viikonloppuna sitten meneekin niin että syön puolenpäivän aikaan aamupalan, joskus klo 17 kunnon raskaan aterian (usein tyyliin pizzaa, lasagnea tms) ja illalla jonkun hedelmän ja jogurtin vaan (jos ei ole renttuilupäivä- ne päivät ovat sitten oma lukunsa ;) ).

      Hassua, että kun joku kehuu, tahtoo rimakauhu iskeä. Heti tuli mieleen että iik, mitä jos mä en keksikään jatkossa mitään hyviä reseptejä, ehkä mun ideat loppuu kuukaudessa tai jotain! Ja että mitä hölmöä tällainen kasvisruoan suhteen aloittelija menee jotain blogia perustamaan kun kokeneempiakin olisi sitä tekemään... Mutta yritän parhaani!

      Poista
  4. Ei ole hyvä tuo ulkonäkö. Pitää olla staattinen eikä mitään heiluvia juttuja. Ahistaa.

    Toiseks: copyraittia voi tuolla merkillä julistaa, mutta ruokaresepteillä ei ole tekijänoikeuden suojaa kun resepti ei ole teos eikä myöskään ruokakuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Copyright teksti oli itse asiassa jäänyt pohjana käyttämästäni ilmaisesta Blogger templatesta. Otin pois. En tosiaan oikeasti luule että olisi mitään tekijänoikeuksia. Itse asiassa jos olisi, minä varmaan rikkoisin sellaisia jossain vaiheessa itse, koska varmasti monikin resepti minkä julkaisen on ihan jonkun muun joskus keksimä ja minä olen sen aikoinaan jostain kirjasta tai muualta omaksunut. (Sitten laitan kyllä lähdetiedon jos ihan suoraan ruoka on jostain kirjasta tai nettisivulta.)

      Tuota toista toivetta en tule sen sijaan toteuttamaan. Minä itse asiassa aion lisätä lisää "heiluvia juttuja", eli sellaisen kuvanauhan jossa kiertää valikoima postauksia ;) Makuja on monia, ja itse olen jonkinlainen minimalistin vastakohta näissä asioissa, tykkään responsiivisuudesta, esim. siitä että kun laittaa kuvan päälle kursorin, tapahtuu jotain.

      Mutta itse reseptisivuilla ei ole eikä tule mitään liikkuvaa, ja mobiiliversio on staattinen.

      Poista
  5. Mitäköhän heiluvia juttuja?? En sellaista nähnyt kyllä, mutta joissain blogeissa on taustakuvissa liikettä ja säihkettä ja se kyllä todella häiritsee lukemista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taustakuvassa ole mitään liikettä eikä säihkettä, mutta jos laitat hiiren postausta edustavan kuvan päälle, siihen tulee lisätietoa, esim. postauksen kalenteripäivämäärä, avainsana jolla se on tägätty kuten "Salaatti", ja pieni alle sekunnin kestävä läpikuultava efekti kuvaan. Samoin "Lue" linkki muuttaa hieman muotoaan jos laittaa hiiren sen päälle, sosiaalisen median linkit näyttävät pienillä efekteillä sen jos niitä osoitetaan parhaillaan hiirellä jne.

      Omaan makuuni nämä ovat aika rauhallisia efektejä, koska eivät pyöri koko ajan jossain vaan vaativat käyttäjän toimintaa. Ja nämä ovat siis tosiaan vain etusivulla josta lähinnä valitaan resepti mitä haluaa katsoa, itse reseptisivuilla ei ole tuollaisia.

      Poista
    2. Nyt varmaan toisen anonyymin kanssa puhutaan eri asiasta ehkä, en tiedä.Minä ymmärsin nuo "heiluvat jutut" sellaisina tähtien tuikkimisina taustassa ja joku maskotti jatkuvasti vilkuttaa jossain nurkassa ja hiirtä liikutettaessa tulee tähtivana perässä.

      Poista
    3. Tästä tulee mieleen kun kerran kaljoitellessani koneen ääressä sain loistoidean, että laittaisin tämän blogin linkkeihin pieruäänet, niin että kuuluu muutama erilainen pieru kun laittaa kursorin linkin päälle :D Onneksi olin liian kännissä toteuttamaan loistavaa pöhnäistä ideaani!

      Poista
  6. Hah! Se olisikin aika ylläri jos pahimpien kohdilla se pieruplörö tulisikin :) Jos se oikeaan kohtaan osuu niin itseironia on se kaikkein paras asia mikä mun makuuni viehättää ja sitä ei sinultakaan puutu. Se on sitten toinen asia kehen se kolahtaa ja voi olla jossain määrin hieman sivistymätöntä mitä lukijakuntaa kohden mitä mielisi saavan kuinennii...

    VastaaPoista
  7. Voi Tatjaana! Ihana uusi bloginalku. Noin se taika vain toimii, kyllä kaikki mihin intohimoa on, kannattaa jakaa muun maailman kanssa :)

    Mullakin olis vaikka mitä blogiaiheita, mutta ei teknistä taitoa julkaista, höh... en kuulu nettinatiivisukupolveen... ja olenkin joutunut tyytymään paperikirjaesityksiin tähän saakka. Mutta ehkä jonain päivänä opin tämän kevyemmänkin väylän tiedonsiirtoon! (Se on se päivä kun joko a) lehmät lentää tai b) mulla on varaa palkata joku itseäni fiksumpi teknisiin tehtäviin)

    Mausteinen vegeruoka on mahtava idea blogiksi, ties vaikka tällainen vannoutunut karnivoorikin kokeilis? Valtavasti onnea jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)

      Ei tuo julkaiseminen blogina muuten välttämättä ole vaikeaa. Esim.Bloggerissa on valmiina erilaisia malleja, ja jos niistä jotain käyttää, ei tarvitse osata oikein mitään. Sen kun valkkaa mallin ja alkaa kirjoittaa postauksia. Kovin hienon näköisiä ne eivät ole, mutta esim. tämä blogi on tehty niin että olen ottanut valmiin Blogger mallin ja lähinnä vaihtanut taustakuvan ja fontteja vähän.

      Tuo uusi blogi on taas tehty niin että olen ottanut ilmaisen Blogger templaten (muualta kuin itse bloggerin valikoimasta) ja muokkaillut sitä mieleisekseni. Muokkaaminen vaatii teknistä taitoa, mutta jos jokin valmis blogitemplate kelpaa sellaisenaan, on sen käyttöön ottaminen helppoa. Käytännössä se menee niin, että ladataan templaten xml-file koneelle, mennään bloggeriin ja sinne postataan ko. file HTML-muokkaus-sivulle.

      Helpoin vaihtoehto, jos haluaa perus-Blogger-mallia hienomman mallin mutta ei osaa tai halua muokata, on ostaa valmis. Ostajana saa myös asennusapua, toisin kuin ilmaisia templateja käyttäessä. Hinta on kustomoimattomille perus-designeille jotain luokkaa 30 dollaria monessa paikassa, joten ei paha. Täällä esim. myynnissä ihan kivoja: http://playground.mlekoshi.com/

      Poista
  8. Käytätkö ruokavaliossasi lainkaan kalaa? Oletko huomannut itsessäsi mitään eroa aikaisempaan milloin söit lihaa? En tarkoita pelkästään painoa vaan kokonaista hyvinvointia ajatellen. Minä olen joskus pitänyt kasvisruokapäiviä muutaman ja lihan himoni on aivan valtava sen jälkeen. On sellainen tunne,että oikeasti jotain kehosta puuttuu vai liekkö sitten vierotusoireita. Eikös sitä pitänyt jotain vitamiinia ottaa purkista varsinkin jos jättää sian lihan pois? Jostain olen joskus lukenut,että liika soijatuotteiden käyttökin olisi epäterveellistä, vaikuttaisi jotenkin hormonitoimintaan. Tosin ne ei taida kovin kuulua ruokavalioosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen ainakin toistaiseksi pesco-vegetaristi eli syön myös kalaa, tosin lähinnä vain tilaisuuksissa joissa on vaikea saada kasvisruokaa, tyyliin joku asiakkaan tarjoama ravintolaruokailu ei-vegeystävällisessä ravintolassa. Blogin aion pitää kuitenkin selkeästi vegeruokablogina, koska tuntuu että kyllä niitä kala- ja liharuokaohjeita on muuallakin ihan tarpeeksi.

      Mulla on ollut kasvis-kalaruoalla energisempi ja parempi olo kuin ennen. Tuntuu myös että tarvitsen tunnin verran vähemmän unta yössä kuin ennen, ja herään pirteämpänä. Minulla ei ole ollut tunnetta että kehosta puuttuisi mitään. Jokusen kerran on tehnyt mieli jotain, esim. chorizomakkaraa tai viipaletta serranonkinkkua salaattiin, ja kerran kaljoitellessa rullakebabia, mutta mieliteot on menneet äkkiä ohi kun olen vähän ajatellut niiden suloisten mutta kaltoin kohdeltujen sikojen ja nautojen ahdistuneita naamoja dokumenteissa jotka motivoivat minut alunperinkin jättämään lihan pois...

      Vitamiineja ei tarvitse ottaa purkista paitsi jos on ihan vegaani eli ei käytä munia eikä maitoakaan. Siinä tapauksessa B12-vitamiini on turvattava lisäravinteella, mutta muuta ei oikeastaan välttämättä tarvitse jos syö monipuolisesti (Suomessa nyt tosin suositellaan sitä D-vitamiinia kaikille purkista talviaikaan, ruokavaliosta riippumatta, myös). Mutta voihan sitä vaikka monivitamiinipillerin ottaa päivässä jos haluaa, kun niin tekee moni sekasyöjäkin. Itse en syö mitään lisäravinteita, kapinallisena en edes sitä D-vitaa, koska ennenkin on ilman moisia hömpötyksiä pärjätty.

      Soijatuotteista on tosiaan monenlaista näkemystä. Itse en usko niiden epäterveellisyyteen. Onhan niitä sentään käytetty satoja vuosia Aasiassa. Mutta en myöskään usko, kuten jotkut toiset tahot väittää, että soija olisi joku ihmeaine joka auttaisi kaikkeen vaihdevuosivaivoista vastustuskykyyn. Minulle se on vain yksi proteiiniruoka-aine muiden joukossa. Käytän joskus, mutta ei se nyt mitään päivittäistä ruokaa ole.

      Mutta monenlaisten vaihtoehtoterveysihmisten sivuilla on ties mitä kauheaa pelottelua soijasta toki, aiheuttaa syöpää ja muuttaa miehet naisiksi ja ties mitä. Tässä Hesarin artikkelissa koulutetut asiantuntijat kuitenkin kumoavat noita väitteitä: http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1396413275380

      Poista
  9. Itse en kyllä jättäisi d-vitamiinia ottamatta jos kalaakin syö vain satunnaisesti. Suomen talvessa d-vitamiinia ei saa lainkaan auringosta. Tietysti jos juo d-vitaminoitua maitoa, niin siitäkin sitä saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo eipä tuota yleensä asiantuntijat suosittele että jättää pois. Mutta minä olen tässä jääräpää ja olen sitä mieltä että jos olen yli 40 vuotta pärjännyt ilmankin, ja esim. vanhempani yli 70 vuotta, juomatta edes maitoa tai syömättä juuri koskaan kalaa, niin eiköhän sitä pärjätä ilmankin ;)

      Poista
  10. Käytät kuitenkin juustoa ja maitotuotteita niin samalla tavalla niitäkin eläimiä kohdellaan kuin muutakin lihakarjaa alusta loppuun asti. Jos ei ole luomutila niin lehmät ei näe ikinä välttämättä edes päivän valoa tai syö tuoretta ruohoa. Jätin aikoinaan broilerin lihan ja kananmunien syöniin pois, koska se vasta karua kasvatusta on eläintä kohtaan.Näitä olen nähyt ihan vierestä ja jokainen iso sorkkaeläinkin teurasautossa kuljetettaessa on todella säälittävää, etenkin liikenneympyröissä missä kuuluu järjetön kolina kun liikkuvat siellä autossa. Olen todella pahoillani itsekin näistä asioista, ei hyvä. Lihan makuun myös vaikuttaa se, miten stressaantuneessa tilassa eläin on ollut teurastettaessa. Munintakanalat ovat kyllä todella kamalaa katsottavaa. Se on kyllä surullista miten lihasta on tehty tehotuotantoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ... Ja BARF-ruokavaliolla olevan lihansyöjälemmikin omistajana joudun myös ostamaan tehokasvatetun broilerin ja sian siipiä ja kylkirustoja ja ties mitä säännöllisesti... Ei ole elämä täydellistä, ei. Jos olisin kaksikymppinen minä, tämä varmaan ahdistais minua kovasti. Enää onneksi ei, ajattelen niin päin että parempi että vähentää lihan tai eläintuotteiden kulutusta edes vähän kuin että ei tekisi sitäkään.

      Munat ostan aina luomuna. Maitotuotteet haluaisin ostaa myös, mutta valitettavasti se on hankalaa, syystä että itse maitoa en juo - sitähän olisi helppo saada luomuna, vaan käytän pääosin ulkomaalaisia juustoja kuten mozzarella, pecorino, manchego, halloumi, homejuustot. Ei noita oikein luomuna löydy valitettavasti, ja kun ovat vielä ulkomaalaisia tuotteita niin ei ole eläinten pidosta senkään vertaa tietoa kuin kotimaisesta. Monet käyttämistäni ovat lampaan- tai vuohenmaitojuustoja tosin, käsittääkseni näiden eläinten kasvatus ei ihan niin suurimittaista teollisuutta ole kuin nautojen.

      Tuosta eläinten kärsimyksestä tulee mieleen että lapsena koulumatkani kulki teurastamon ohi. Aika usein kouluun kävellessäni tai pyöräillessäni oli aika, jolloin eläimiä lastattiin rekasta sisään teurastamorakennukseen. Kyllä se eläinten kiljunta ahdisti sen verran paljon että yritin mennä aina äkkiä ohi ja ajatella muita asioita :(

      Poista
  11. Huh tuli tuosta edellisestä/viimeisestä kommentista tosi huono olo, onhan se kaameeta miten eläimiä kohdellaan. Itse olen toistaiseksi reagoinut vain siirtymällä luomumuniin muutama vuosi sitten kuultuani, että niiltä pesä-, virike-, vapaa- ja kaikilta muiltakin kanaluokilta katkotaan nokat, ettei ne voi pitää luonnollista "nokkimajärjestystä" yllä. Uncivilized :) Lihansyöntiä joutuu vielä miettimään.

    Kiitos Plussis teknisistä bloggausvihjeistä!! Mulla on kyllä niiiiin peukalo keskellä kämmentä...tänään olin ylpeä siitä, että onnistuin uusimaan Avastin suojan tilaamatta mitään maksullista (oli meinaan tehty hankalaksi höh)...

    Tuntuu ihan mahtavalta toi sun uusi blogi ja arvaa mikä on parasta ja viisainta mitä teet? Sulla on lahja ottaa mielipiteitä ja neuvoja vastaan! Siinä piilee varmasti onnistumisen ydin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaista se on kun kaiken, myös eläinten kasvatuksen, pitää olla niin julmetun tehokasta, ja lopputuote pitää saada halvalla, että enää ei pysty eläinten oloja mitenkään huomioimaan... Eläinten liikkuminenkin täytyisi saada mahdollisimman vähäiseksi, kun lihantuotannon hyötysuhde huononee jos ne pahukset kuluttavat syömäänsä energiaa liikkumiseen sen sijaan että muuttaisivat sen syötäväksi lihaksi.

      Itse oikeasti toivon että se labroissa jo kehitteillä oleva soluviljelmätyylisesti kasvatettu liha saataisiin pian markkinoille ja kohtuuhintaiseksi. Se olisi oikeaa lihaa, koska se olisi kasvatettu samojen lajien soluista, mutta sen tuottamiseksi ei tarvisi pitää tietoisia eläimiä kamalissa oloissa ja tuottaa niille ennenaikaista kuolemaa. Sitten kun kasvatettu liha tulee markkinoille, saatan olla pioneeri kokeilemassa, vaikka monet varmasti vieroksuvatkin "labralihaa".

      Ei muuten ole aina helppoa kaikkien järjestelmien käyttö edes työkseen ohjelmistoja kehittävälle. Otin hiljattain oman pankkini Nordean tunnuslukusovelluksen käyttöön, ja oli sen lajin käytettävyyskukkanen se käyttöönotto, että meinasin jo pariin kertaan luovuttaa täysin. Ja lopputulos koko taistelusta on se, että kun ensimmäinen (pakolla ladattava) päivitys tuli tunnuslukusovelluksen iPhone-versioon, niin vaivalla asennettu sovellus lakkasi toimimasta, ei huoli enää valitsemaani tunnuskoodia. Aargh!

      Neuvojen vastaanottamisesta - tokihan minä niitä mielelläni vastaan otan, ilmaisia neuvoja :) Käyttäjiä varten blogia kuitenkin kirjoitetaan, ja on aina kiva jos joku sanoo suoraan mikä mättää eikä vaan hiljaa poistu lukemasta, bloggaajan ihmetellessä että mitähän minun pitäisi tehdä että ihmisiä kiinnostaisi. Kaikkien neuvojen mukaan toki en silti tee - on kuitenkin monia erilaisia makuja ja tyylejä, ja haluan pitää minun tuotokseni oman näköisenäni. Esim. jos joku tulee sanomaan ruokablogiin että tee siitä vähemmän värikäs, kun ärsyttää, niin vastaus on että en tee, tämän blogin on tarkoitus olla "mausteinen" myös ulkoasultaan ;)

      Poista

Lähetä kommentti