Ikea-kalusteiden kokoamista ja kinkkiruokaa

Ostosreissu Ikeaan

Päätin tuossa eilen, että jo lapsena minulla ollut kirjoituspöytä, joka oli toiselta puolelta tuettukin kiinni naulatulla laudanpätkällä ettei kaadu, joutaa jo Sorttiasemalle, ja uusi tietokonepöytä pitäisi ostaa. Samalla hankin makuuhuoneeseen yhden lipaston, jonne voisin laittaa kaikenlaista pikkutavaraa jolle ei ole oikein mitään paikkaa, esim. hiuspantoja ja -lenkkejä, pieniä huiveja, vihkoja ja kyniä, laskuja ja muuta paperitavaraa. Ikeassa ei ehkä ole maailman arvokkaimman näköisiä huonekaluja, mutta minä tykkään siitä että ne saa tuotua omalla henkilöautolla kotiin kätevästi kun tulevat littanoissa laatikoissa osina, ja minusta noiden laatu on ollut ihan hyvä aina. Kokoamista toki sitten tarvitsee. 

Tässä ostokset. Ensimmäisenä uusi valaisin olkkariin. Oli järkytys, että tämä tuli 40:nä puolikuun muotoisena erillisena muoviliuskana, ja valaisin täytyi itse monimutkaisen ohjeen mukaan koota kasaan. Meinasi välillä mennä sormi suuhun vaikka olen yleensä ihan hyvä kokoamaan kaikenlaista, mutta tässä on lopputulos. 19,95 eurolla minusta aika kiva valaisin!


Työpöydäksi tuli ostettua kulmapöytä (mallinimi "Kulmatyöpöytä Borgsjö"), jossa on pöytätietokoneelle kätevä taso alla, jonne koneen saa jaloista pyörimästä. Tämä tuli koottua eilen, ja kun olin vielä täys-VLCD-kuurilla niin otti kyllä koville kaikki nostelu ja kääntely ja pahviroskan roskikseen kantaminen. Hakkasin myös vanhan pöydän eilen kirveellä tuhannen pillun päreiksi ja kannoin taloyhtiön roskikseen paloina yön pimeinä tunteina :D Päätinkin sitten että tänään kun kokoan lipaston, syön välillä ja jatkan nutraamista taas maanantaina. 

Sitten tänään aamusta lipaston kimppuun. Tällaista löytyi laatikosta.


Kyllä se tästä vähitellen alkaa valmistua. 32 työvaihetta peräti ohjeessa oli. 


Tämä oli aika raskas yksin koota, kun osa osista oli painavia. Ja sain tosissaan taistella että sain raahattua valmiin lipaston kokoamispaikasta makuuhuoneeseen loppusijoituspaikalleen. Mutta ihan kivan näköinen tämä on. Malli on nimeltään "Lipasto Brusali".

Chinamanin herkkuja välillä

Olin jo edellisenä päivän päättänyt, että näin fyysistä työtä en pelkillä nutripirtelöillä toista päivää jaksa, joten kävin hakemassa Tapanilasta asti ruokaa Chinamanista. Asun liian etelässä että kuuluisin niiden kotiintoimitusalueeseen, mutta siellä on niin hyvät ruoat, että pakko oli sitä silti saada, vaikka autolla piti lähteä hakemaan. 

Tilasin tulista Si Sa Ket -nimistä ruokaa jossa on reilusti chiliä, osterikastiketta, maissia, sipulia ja punaista paprikaa. Lihaksi otin tällä kertaa porsaan - tuolla saa joka annokseen valita monesta vaihtoehdosta, ja myös tofu on aina valittavissa kasvissyöjille. Otin ruoan ateriana eli silloin mukaan kuuluu valinnan mukaan myös liha- tai kasviskevätkääryle, juomapullo, kastike valinnan mukaan ja "fortune cookie" -keksi jälkkäriksi. Nämä annokset on niin reilun kokoisia että minulla riittää kahteen ateriaan yhden hengen kotiin ostettu annossatsi. Jos tuolla päin liikkuu (tai on niin onnellinen että asuu kotiinkuljetusalueella), kannattaa kokeilla, vaikka paikka on vaatimattoman näköinen take away -paikka!

Annos Take away -pakkauksissaan
Si Sa Ket:iä ja Hot Chili -lisäkekastiketta lautasella

Kommentit