Tämän viikon tekosyy: helle

Meikäläinen sitten aloitti työn alettua viime viikon alussa taas laihdutusta pitkästä aikaa. No, 4 päivää meni erinomaisesti. Kirjasin kaikki syömiseni Fatsecret-ohjelmaan, ei mennyt yhtään alkoholia eikä karkkia tai energiajuomaa, tuntui että jes, tämähän menee hyvin.

Paitsi että tällä kertaa huono tekosyyni langeta oli helle. Perjantaina jo tuntui, että en kyllä 30-
asteisessa kämpässä halua lieden ääressä mitään kokkailla, joten taidan mennä ravintolan kautta kotiin töistä. No, naapuruston italialaisesta ravintolasta tilasin pastaa, alkupalapöydästä vetelin sitä ennen ties mitä juustoja, viininlehtikääryleitä, öljyssä marinoituja artisokanpohjia jne. Aterian kaveriksi punaviinilasillinen ja kun nyt kerran olen paikassa josta saa itse tehtyä artesaanijäätelöä niin eiköhän pallo jätskiä jälkkäriksi, granaattiomenan makuista valitsin. Kaloreita varmasti meni reippaasti yli 1000 kcal.

Lauantaiaamuna heräsin (taas) tuskanhiestä märkänä ja toinen silmäkin oli jotenkin tulehtunut, punainen ja turvonnut. Ei hemmetti, nyt kyllä en jaksa. Aamupäivästä menin lähikauppaan tarkoituksenani ostaa mineraalivettä ja jotain pientä syötävää. Ostin siis mineraalivettä, mutta myös energiajuomaa, karkkia, sipsejä ja kaikenlaista. Ja söin ne kaikki, miettien miten tukalaa on olla jonkin sortin flunssassa helteessä.

Sunnuntaina sitten iski vielä kaljanhimo, jonka olin tähän asti välttänyt. Silmä ei ollut enää juurikaan punainen eikä olo muuten huono, paitsi että kuumahan nyt 30-asteisessa asunnossa on. Jälkeenpäin tajuan, että suorastaan koomisesti aamusta asti petasin itselleni tekosyytä juoda kaljaa. Heti alkoi teatraalinen valitus. "Oi voi voi, minä en kestä enää yhtään tätä kuumaa, ihan kamalaa". Päätin lähteä ulos: ajoin Vuosaaren Aurinkolahteen ja siellä kävelin rannalla ja luontopolkuja. Hiki valui pitkin naamaa, tissiväliä, persvakoa, joka paikkaa. Ja taas teatraalisesti valitin itsekseni, miten huono olo on, miten en kestä enää. Kunnes sitten valkeni: minähän voin juoda KYLMÄÄ KALJAA. Ja kotimatkalla ostin ja join. 4 isoa tölkkiä Fostersia. Jo ekan tölkin puolessa välissä ei vaivannut helle pätkääkään, eikä huono olo, vaan oli hyvä fiilis (tässä vaiheessa ymmärsin että huono oloni oli pelkkä itse kehitetty tekosyy perustella oluenjuontia). Mutta siinä kävi kuten aina, eli tuli nälkä. Niinpä käväisin ostamassa ennen klo 21 muutaman oluen lisää, plus karkkia, plus nachoja ja dippiä, ja söin kaiken. Olin onnellinen kuin pieni eläin illan päätteeksi, kyllikseni syöneenä ja juoneena.

Tänään se näkyy sitten vaa'alla: 100,8 kg :(

Eka laihdutusviikko siis päättyi lähes kilon painonnousuun, kun hyvin alkanut viikko päättyi mässyyn ja juomiseen. 4 päivää 7:stä hyvin, 3 huonosti. Jos tällä viikolla vaikka saisi 5 päivää hyvin syömistä ja vain 2 pieleen mennyttä, niin olisi sekin edistystä (missähän sitä paljon puhuttua TAHDONVOIMAA myytäisiin, haluaisin ostaa...).

Kommentit

  1. Oletko miettinyt hypnoosia, noihin mielitekoihin ja ahmimiseen avuksi?

    VastaaPoista
  2. Mä oon alkanut tykkäämään jääkylmästä alkoholittomasta oluesta näillä helteillä :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti