Miten ihminen jaksaa VIELÄKIN innostua dieeteistä: 21 days fix...

Vaikka on kaikkea kokeiltu ja nähty etten minä vaan jaksa ikinä niitä pitkäjänteisesti noudattaa.

Mutta joo niin siinä taas sitten kävi. Olin ruokakaupassa ostoksilla, seisoin kassajonossa, ja lehtiständissä oli lehti "Hyvä olo", jonka kannessa luki "Asiantuntijat suosittelevat: Fiksut hittidieetit". En edes ajatellut että itse aloittaisin mitään niistä, vaan lähinnä sitä että mitä mieltä asiantuntijat nykyisin on eri menetelmistä, esim. onko vähähiilariset hyviä vai ei jne. Mutta, lehteä selatessani törmäsin menetelmään nimeltä

21 day fix

Kuulostaa tyypilliseltä humpuukilta. Että 21 päivässä muka saisi mitään merkittävää aikaan. Lähinnä
Tähän on kännykkä-appikin!
huvikseni aloin lukea, miten Iltalehden toimittaja oli laihtunut 20 kg 9 kuukaudessa tällä menetelmällä. Vielä epäilyttävämpää oli minusta, että hän oli saanut tiedon menetelmästä joltain epämääräiseltä Miamissa toimivalta personal trainerilta. PT:illähän ei aina ole kauheasti ravintotietoa ja monet sellaisten suosittelemat ruokavaliot on esim. ravitsemusterapeuttien mielestä huonoja pitkäaikaiseen painonhallintaan.

Siinä sitten luin huvittuneena että mitäs hölmöä ne amerikkalaiset on nyt keksineet... Mutta mitä enemmän luin, sitä vähemmän humpuukilta vaikutti. Idea perustuu siihen, että tilataan kotiin standardoidun kokoiset rasiat, joilla mitataan kuinka paljon eri ruoka-aineryhmiä syödään päivässä. Se paljonko saa rasiallisia syödä, riippuu lähtöpainosta ja siihen on laskentakaava rasiapakkausten mukana. Dieetissä on joustoja myös, esim. 3 kertaa viikossa hiilihydraattiannoksen voi halutessaan vaihtaa herkkuun kuten suklaaseen tai viiniin. Ja ravintoloissa syömiseen on ohjeensa, miten kirjataan vaikka sushi-annos (1 proteiiniannos, 1 hiilihydraattiannos, 1 kasvisannos) tai kesäkurpitsalasagne (1 rasva-annos, 1 hiilihydraattiannos, 1 kasvisannos), kun ei pääse rasioilla mittailemaan.

No, en vielä ollut täysin vakuuttunut, mutta seuraavassa jutussa oli kyselty lihavuustutkija Pertti Mustajoen ja ravitsemusterapeutti Sirpa Soinin mielipidettä menetelmästä. Molemmat pitivät dieettiä järkevänä, terveelliseen syömiseen ohjaavana ja sellaisena jolla voi laihtua puolisen kiloa viikossa ilman nälkää, jos elämäntavat on ennestään pielessä. Mustajoki kommentoi: "Tällä keinolla on mahdollista vähentää syömistä sellaisten ihmisten, joilla syöminen saattaa olla hallitsematonta". That's me!

Liikuntaa ohjelmaan kuuluu myös puoli tuntia päivässä. On olemassa kotona tehtävä 21 day fix treeniohjelmakin, mutta saa tehdä mitä tahansa liikuntaa kunhan puoli tuntia harrastaa. Itse kun olen niin pallo etten juuri muuhun kuin kävelyyn pysty, niin sitten kävelen.

Lähti sitten kipot heti tilaukseen

Ja samantien mietin, että voi tämän mun impulsiivisuuden kanssa. Eikö sitä voi jo ihan vaan reilusti luovuttaa ja todeta että mikään ei toimi kun ei ole tahdonvoimaa ja motivaatiota. Ei näköjään. Tämmöiset sitten tulee mulle viikon sisällä Amazonista ja sitten alan kokeilemaan:


Kommentit

 1. Kuulostaa hyvältä. Ei tule houkutusta syödä myöskään liian vähän nopeuttaakseen tahtia, mihin helposti sorrun itse. Ja se sitten kostautuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuossa kun on tarkoitus syödä ne kaikki sallitut rasiat aina päivässä. Luulen että tuosta tulee aika muutos mun tämänhetkiseen ruokavalioon, kun on taas laiskottanut laittaa ruokaa joten on tullut eleltyä paljolti voileivillä ja valmispiirakoilla silloin kun en ole ravintoloissa syönyt.

   Poista
 2. Plussis, oletko lukenut kirjan Syö mitä mielesi tekee? Nimi on harhaanjohtava, mutta sisältö hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lukenut, mutta pitäisikin lukea, sisältö vaikutti juuri sellaiselta mistä aiheista olen tällä hetkellä kiinnostunut eli mielen roolista laihdutuksessa. Sehän se minunkin hommani aina sabotoi, pää joka toimii kuin narkkarilla, mutta ruoan suhteen: kyllä minä lopetan, mutta ei vielä tänään; nyt on kyllä ollut kova päivä joten pieni poikkeus jne.

   Poista
 3. Hyvä blogi..mielenkiintoista lukea :) aika ajoin seuraillut sua.

  Mulla tulee mieleen tohon narkkarijuttuun liittyen että jos saisit pidettyä dieettiputken hieman pidempään kuin esim 2vkoa niin sillon olo alkaa tuntumaan paremmalta, huomaat luultavasti parannusta ja sillon saa motivaatiota sen "putken" pitämiseen. Monestihan tämmösissä mieliteoissa puhutaan just siitä että tietyn ajan kun kestää niin himo helpottaa (joskus toimii,joskus ei). En siis tod. oo asiantuntija mut itsellä menee aina nämä hommat niin (en oo hirmu paksussa kunnossa mutta nämä asiat kuitenkin jatkuvasti mielessä ja yleensä pari kertaa vuodessa pitää tehdä jonkinlainen ryhtiliike) että jos saan sen pari viikkoa oltua jollain dieetillä, olipa se dieetti millainen tahansa, niin sen jälkeen helpottaa. Itse en siis kovin radikaaleja juttuja tee vaan nimenomaan ryhtiliikkeitä.

  Dieetti on muutenki sellanen että lyhyet dieetit on vähä mitä sattuu eli hyötyä niistä ei kauheasti ole paitsi ehkä käynnistämään jotain parempaa kautta (oma mielipide tämä,jotkut tekee säännöllisestikin rajumpia dieettejä) vaan helpompaa olis jos saa jotain juttuja muutettua ruokavaliosta pidemmiksi ajoiksi, kuukausiksi, vuosiksi tai jopa loppuelämäksi. Mutta tuo nyt ei varmaan suurena uutisena tule kenellekään..

  VastaaPoista
 4. Jee, mahtavaa kun löysin blogisi. Olisiko sinulla linkki amazonin sivuun, mistä nämä tilasit. Löysin kyllä sieltä mutta juurikin tuo elintarvikemuovo jne juttu alkoi mietityttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.amazon.co.uk/Container-Sets-COBRActive-Food-Containers/s?ie=UTF8&page=1&rh=n%3A3313551031%2Cp_4%3ACOBRActive

   Poista

Lähetä kommentti