21 day fix: Sallitut herkut

Eka viikonloppu vietetty 21 day fix dieetillä. Ihan mukavasti meni, perjantaina teki kovasti mieli olutta ja tänään iltapäivästä jäätelöä, mutta en sortunut dieetin sallimaa isompiin herkutteluihin. Tässä dieetissähän sallitaan herkuttelu 3 päivänä viikossa. Herkut valitaan alla olevasta taulukosta ja niin, että käytetään päivän sallittuja rasioita herkkujen kirjaamiseen. Eli jos esim. juo oluen, joka on määritelty 1 keltaisen arvoiseksi, pitää jättää muuten 1 hiilihydraattirasia syömättä sinä päivänä. Valitsin syödä sallituiksi herkuiksi perjantaina 0,33 l pullon olutta, eilen 6 suklaapähkinää ja tänään tummaa suklaata. Aika iso osa noista listan sallituista herkuista on sellaisia joista en oikein edes pidä. En tykkää mistään kuivahedelmistä tai rusinoista. Perunalastuissa ja tortilla chipseissä taas sallittu määrä on niin koomisen pieni, ettei siitä tule kuin vihaiseksi. Odotettu herkuttelu jonka takia joutuu jättämään yhden leipäviipaleen tai perunan syömättä: 6 perunalastua, eipä ilahduttaisi... Minun herkuttelut tulevat siis luultavasti pysymään linjalla suklaa ja alkoholijuomat.

Sallitut herkut

Ohjeen mukaan 3 kertaa viikossa saa vaihtaa osan rasioista herkkuannokseen. Sallitut herkut on listattu alla ja se miten ne kirjataan rasioiksi. Herkkupäivänäkään ei pitäisi ylittää päivän rasiarajoja vaan herkun takia jää sitten jotain muuta syömistä pois, se mitä rasian väriä riippuu valitusta herkusta.

4 kuivattua aprikoosiaVioletti (hedelmät)
2 kuivattua viikunaaVioletti
1 taateliVioletti
Rusinat 3 rkl (noin 45 kpl)Violetti
Kuivattu mango, 2 palaaVioletti
Kuivatut karpalot, 2 rkl (noin 30 kpl)Violetti
Kuivatut omenarenkaat, 7 kplVioletti
Tumma suklaa, pieni patukka tai 5 palaaKeltainen (hiilihydraatti)
Perunalastut, 6 kplKeltainen
Popcorn, 3 kupillistaKeltainen
Tortilla chipsit, 6 kplKeltainen
Suklaarusinat, 20 rusinaa1/2 violetti, 1/2 keltainen
Suklaapähkinät tai -mantelit, 6 kpl1/2 sininen (hyvät rasvat), 1/2 keltainen
Hedelmätäysmehu, lasiVioletti
Viini, 1,5 dlKeltainen
Olut, 0,33 lKeltainen
Väkevä viina, 5 clKeltainen

Päivällinen, kun piti saada kulutettua 2 proteiinirasiaa: ituja ja versoja (1 vihreä), 1/2 appelsiinia (1/2 violetti), kvinoaa (1 punainen), savutofua (1 punainen), avokadoa (1 sininen), mantelia rouhittuna (1 oranssi), sekaan vinegretti oliiviöljystä, appelsiinin mehusta, hunajasta, omenaviinietikasta ja harissatahnasta (2 tl (rasvat)).

Kommentit

 1. Hedelmätäysmehu herkku? Yllättävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti siksi, että juomamuodossa saadut kalorit pitää niin huonosti nälkää. Monessakin eri kirjassa on ollut sitä että hedelmät pitäisi mieluummin syödä kuin juoda (smoothiena tai mehuna), joten siinä mielessä ymmärrän tuon. Mutta eihän se kyllä oikein herkulta silti vaikuta, harvoinpa sitä hedelmämehun himosta puhuu jos sanoo että herkkuja tekisi mieli.

   Poista
 2. Repsahdin viime viikonloppuna juomaan viiniä ja huomenna olen ehkä samassa painossa kuin sitä ennen! Eli palautuminen viini-illasta vei viisi päivää! Tietääpähän vastaisen varalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin masentavaa. Itsellänikin käynyt noin lukemattomia kertoja, että jopa kolmen viikon rauhallisen laihduttamisen tulokset voi tuhota yhdessä railakkaassa viikonlopussa, jonka salli itselleen palkinnoksi kun oli jaksanut muuten elää terveellisesti.

   Poista

Lähetä kommentti