Työt alkoi, ja Fatsecretiin kirjailen painoa ja kaloreita taas

Työt alkoi maanantaista

En tiedä mitä mulle on tapahtunut, mutta minua ei ahdistanut töiden alku ollenkaan. Ei silti, vaikka edellinen vuosi oli stressaavampi kuin ikinä ennen, eikä ole odotettavissa että tuleva vuosi olisi yhtään rennompi. Ja silti olen aiemmin juonut kaljaa pakkomielteisesti viikkoa ennen lomaa ihan ahdistuslääkkeeksi, ja tuntenut että elämä loppuu kun joudun töihin. Nyt ei ollut edes mitään halua sellaiseen, ja töissä on ollut ihan mukavaa olla. 

Ja kun sain tietoa isoista tiukoista projekteista joita alkaa, ajattelin niistäkin vaan, että no nehän hoidetaan, kiva kun on menoa ja meininkiä ja haastetta, kun nuorempana tuollainen sai minut säälimään itseäni ja ahdistumaan: ei, en jaksa, en pysty, en osaa, en selviä. 

Paino-  ja syömisasiat taas seurantaan

Koska paino kävi pahimmillaan yli 100 kilon ajattelin että pakko sitä on taas alkaa seurata mitä syö, ja painoa viikoittain. Tavoite olisi että jos edes kilon kuukaudessa saisi painoa alaspäin. Tuntuu tosi vähältä, mutta on kuitenkin 12 kg vuodessa. Ja jospa vaikka tosi hidas laihtuminen ei laukaisi ahmimishimoa, kuten kaikki vähänkin kovemmat kuurit mulla nykyään tekee. 

Paino oli maanantaiaamuna 99,8 kg, eli lomalla kun en juurikaan ryypiskellyt tai mässäillyt kuin muutamana päivänä, vähän oli tippunut loman alun lukemasta vaikken yrittänyt laihduttaa. 

Fatsecretiin tältä viikolta kirjatut ruoat on olleet 1500-1700 kcal - en ole edes erityisesti yrittänyt suunnitella paljonko syön kaloreita, vaan syödä vaan 3 kertaa päivässä napostelematta välillä ja olla juomatta kaljaa. Helteillä ei ehkä muutenkaan tee niin raskaita ruokia mieli kuin usein muuten.

Esim. tämä päivä meni ruoan puolesta näin:

Aamulla: 2 palaa kauraleipää, oivariinia, 2 edamjuustoviipaletta, 100 g mansikoita: 437 kcal

Lounas: Salaatti jossa lohkoperunoita, pinaattia, mustapapuja, herneitä, vesimelonia, fetajuustoa, oliiviöljykastike, leipäviipale: 911 kcal (että sellainen kevytsalaatti ;) )

Iltapala: Bulgarian jogurtti, mansikoida, muutama cashewpähkinä, 1 rkl hunajaa: 332 kcal

Eikä ole ollut yhtään nälkä vaikka vain salaatti (varsin kaloripitoinen toki) ja pari välipalatyyppistä juttua on päivän ruoat. Kokonaiskalorit 1681 kcal eli ihan jees.


Kommentit

  1. Hei. Kiva lukea taas kuulumisia.On se jännä miten paljon yksi salaatti voi pitää kaloreita sisällään. Ei se ihme ettei paino putoa kun miettii miten pienillä nuo kalorit vaan tulee hankittua.
    Kiva nähdä miten sulla lähtee putoamaan,itsellä ( taas) sama juttu edessä.Mutta maltilla,ei kitudiettiä,kiitos.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti