Kotitekoiset maustepurkit on valmiit!

Sotkua ja kaaosta maustekaapissa.
3.5.2015 kirjoittelin kuinka syön pahanmakuista Pilttiä saadakseni tyhjiä purkkeja yhtenäisten maustepurkkien askartelua varten. Olisihan niitä voinut valmiinakin ostaa, mutta minä tykkään välillä tehdä jotain kädentöitä pelkästään aivotyötä vaativan leipätyöni vastapainoksi. Järin luova en ole keksimään mitään, mutta jos jostain saan valmiin idean niin tykkään kyllä näpertää.

Se mikä innoitti tekemään purkkeja oli, että aina kun otin jotain maustekaapista, muutama aukinainen maustepussukka kaatui liesituulettimen kuvun päälle, ja muutenkin näytti kauhean rumalta kun oli erimerkkisiä maustepurkkeja, ja sitten niitä pusseja vielä montaa laatua.

Purkkien valmistus

Ensin piti syödä 12 purkillista Pilttiä, mikä olikin haastavin vaihe kyseisten mössöjen maun takia ;) 

Itse paperietiketit irtosivat purkeista yllättävän helposti: sen kun lämpimän veden alla piti parikymmentä sekuntia, niin ne lähtivät vetämällä. Paperietikettiä kiinnittänyttä liimaa jäi kyllä pistemäisenä purkin kylkeen, ja sen poistaminen vaati vähän työtä. Raaputtelin liimaa ensin terävällä veitsellä niin paljon kuin lähti, sitten hankasin astianpesuaineella ja juuriharjalla. Kyllä ne siitä hinkkaamalla lähti lopulta.

Pilttipurkeissahan on aika rumat puna-valkoraidalliset kannet. Halusin ne hillitymmän värisiksi, joten ostin mustaa mattaista spray-maalia, hinta 2,90. Sitten vaan hommiin. Sprayasin kannet kahdesti, purkissa neuvottiin uusintakerros laittamaan vielä märän maalin päälle joten annoin kuivua kerrosten välissä vain 15 minuuttia.
Sitten seuraava ongelma oli etiketit purkkeihin. Mietin mm. liitutaulutarraa, mikä olisi ihan nätti, mutta liidulla kirjoitetut nimet voisivat helposti hankautua purkeista irti kun niitä käsittelee. Lopulta ajattelin että sellaiset vanhanaikaiset kohokirjoitustarrat, joita tehdään pienellä Dymo-koneella olisivat nostalgiset. Sellaista en kuitenkaan lähi-Prismasta löytänyt, mutta löytyi Brother-merkkinen etikettitulostuslaite. Se maksoi vähän alle 30 euroa, ja ostin, kun ajattelin että voi tuolle muutakin käyttöä tulla. Nyt olen jo laittanut vaatehuoneen hyllyihin sillä tarroja missä on minkäkin paikka. Koneella saa tehtyä erilaisia fontteja ja kuvallisiakin etikettejä, mutta minä valitsin yksinkertaisen mallin.Sitten vaan etiketit ja maalatut kannet purkkeihin. Tältä näyttää yksittäinen purkki.


Ja uusilla purkeilla järjestetty maustekaappi.


Kommentit

 1. Kivan näköisiä! Hienosti tulee esiin mausteiden upeat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, ihme että yleensä kaupan maustepurkeissa on niin suuri osa peitettykin niillä etikettitarroilla, olisivat kauniimpia jos itse maustetta näkyisi enemmän.

   Niille jotka tykkää maustepurkkien niistä reiällisistä ripottelukansista, tällaiset purkit toki ei oikein käy. Minä kuitenkin käytän mausteita sen verran runsaalla kädellä että ennenkin olen aina ensi töikseni nypännyt välikannen pois että sitä maustetta saa tulemaan reippaammin joko suoraan purkista kaatamalla tai lusikalla.

   Poista
  2. Meillä maustepurkit ovat laboratoriolasia :-) Erlenmeyerkolvista saa todella mainion maustepurkin.

   Poista
 2. Nuo laboratoriolasipurkit on tosi hienoja, kauniin ja siron muotoisia!

  VastaaPoista
 3. Purkeissa tulee todella nuo värit upeasti esiin, ei uskoisi että ovat niistä samoista kaupan maustepurkeista kotoisin! Pääasiani tässä nyt olikin kiittää sinua kun kerroit käyttäväsi shamoopaloja hiustenpesuun, tilasin ja kokeilin, ihan eri tuuheus nyt hiuksissa. Minulla kuitenkin eri merkki, mistä ostit Magic Soapia? Sitä hamppua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dr Bronner saippua on ostettu Ruohonjuuresta, sitä saa myös heidän verkkokaupastaan. Itse palaan tuon jälkeen vanhaan klassikkoon Oliva-oliiviöljysaippuaan, kun tuo ihmesaippua on vähän kuivattavampi. Toisaalta jos on rasvoittuvat hiukset tai lyhyille hiuksille tuo voi olla etukin vaan että pesee vähän tehokkaammin.

   Poista

Lähetä kommentti