Farkut ja kaljamaha

Minulta pyydettiin postausta jossa näkyisi kuvissa aiemmassa postauksessa mainitsemani Lee Cooper LC01 -farkut, joka on ollut vuosia minulle perusfarkkumalli, koska se istuu omalle vartalolleni. Teen tässä vähän yleisemmänkin postauksen jossa valitan farkkujen istuvuusongelmaa, jos on hankalan muotoinen vartalo ja läskiä keskivartalolla. Minullahan sitä melko reippaasti edelleen on, vyötärönympärys on vieläkin 90 cm (viime keväänä 106 cm), kun joskus aikanaan vyötärönympärykseni oli alle 70 cm.

Minulla on muutenkin hankalan muotoinen vartalo farkuille: kaljamahan lisäksi on hyvin korkea lantio, siis ylhäältä asti leveä (ns. 8-vartalonmuoto, vähemmän kivalla nimellä myös neliöperseeksi kutsuttu). Mutta siinä missä useimmilla tämän muotoisilla naisilla on myös pyöreä takapuoli, minulla on aika litteä ns. lahnaperse vielä kaiken lisäksi. Farkkujen istuvuudessa on aina jotain ongelmaa siis. Matalavyötäröiset pullauttaa kaljamahaläskit inhottavan näköisesti esiin. Jos farkut istuu hyvin korkealta lantiolta mistä olen leveä, useimmat mallit on sitten liian leveitä reisien yläosasta ja pussittavat takapuolesta. Tuo LC01 malli on niitä harvoja jotka istuu ilman koomisen näköisiä pussituksia. Ne on ns. tätifarkut (korkeavyötäröiset ,suoralahkeiset, hyvin perus yksiväriset farkut), joo, mutta olenkin täti-ikäinen, ja toisaalta, ei ihminen jonka vyötärönympärys on 90 cm kyllä missään nuorten tyylisissä farkuissa hyvältä näytä.

Kaljamaha ja matalavyötäröiset farkut

Tässä kuvia siitä mitä tapahtuu kun vedän päälleni farkut joissa on suhteellisen matala vyötärö. Nämä on jotain Kapp Ahlin farkkumallistoa, ja en todellakaan käytä niitä kuin kotona siivotessa ja muuten yksin ollessa, näyttää niin pahalta. Noiden esiin pullauttamia läskejä ei edes saa enää oikein paidalla peitettyä, ellei pukeudu puolijoukkuetelttaan. 

Melko sexyä!
Ei edestäkään juuri paremmalta näytä.

LC01-farkut samassa tuumakoossa

Nyt sitten vastaavat selfie-kuvat ongelma-alueesta kun jalassa on nuo lempifarkkuni. Molemmissa näissä on leveystuumakoko 33", joten kyse ei ole siitä että äskeiset läskinpursottimet olisivat vaan liian pienet, vaan epäsopivasta mallista. Näissä LC01-housuissa farkkukangas tulee pahimman läskimakkara-alueen päälle asti ja puristaa läskit vähemmän pursuilevaan muotoon, jolloin ne voi jo paidalla peittää melko näkymättömiin.

Pötkylä edelleen muttei onneksi enää makkarainen pötkylä

Sitten vaan päälle sopiva paita

niin ongelma on aika pitkälle peitetty. Tässä mustien Lee Cooper LC01-farkkujen kanssa päällä on Desigualin tunika. En koskaan käytä julkisella paikalla farkkuja ilman pitkää paitaa tai sitten jotain jakkua tai takkia lyhyemmän paidan päällä, juuri läskimahaongelman takia.Kommentit

 1. Hienoa, sulle sopii myös ne siniset LC -01 set

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sinisiä tulee käytettyä paljon vapaa-ajalla ja toisaalta joskus tykkään laittaa kontrastiksi valkoiselle paidalle ja mustalle jakulle rennot siniset farkut ja matalat kengät.

   Poista
 2. Voisiko sinuun olla meili yhteydessä? Olen se LC 01 postauksenkin kysynyt mies...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, julkinen sähköpostiosoitteeni on tatdesan@gmail.com .

   Poista
 3. Hyvä postaus, farkuissa on tosiaan mielettömät erot riippuen mallista. Oma vinkki on miesten osasto yleensä: miesten farkut on poikkeuksetta korkeammat vyötäröltä ja useimmiten myös jäykempää farkkukangasta, jolloin ne puristaa möykyt järjestykseen tasaisemmin. En ole vuosiin ostanut naisten farkkuja, vaan hyvät on aina löytyneet miesten puolelta. Kannattaa tsekata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki, enpä ole tullutkaan ajatelleeksi miesten farkkuja! Täytyy testailla kun seuraavan kerran täytyy ostaa uudet!

   Poista
 4. Wau, osaat pukeutua hienosti vartaloasi imarteleviin vaatteisiin! Viittaan nyt siis myös noihin muihin vaate-postauksiin, joissa kaikissa näytät todella sopusuhtaiselta. Otan opiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän ainakin :) Toisaalta ihailen myös sellaisia isokokoisia naisia, jotka eivät peittele mitään vaan häpeilemättä ovat mitä ovat, makkaroineenkin. Joskus tunnen syyllisyyttä siitä että itse luuserimaisesti peittelen.

   Mutta kyse on osin siitäkin että olen kuitenkin pienempi kuin monet XL-bloggaajat esimerkiksi: jotain 120 kg painoa ei enää kauheasti voikaan peitellä joten parempi olla vaan värikkäästi mikä on, mutta 70 kg painoa voi vielä.

   Poista

Lähetä kommentti