Muutos-valmennus - kiloja ei ole lähtenyt mutta senttejä senkin edestä

Olen jatkanut aloittamaani Muutos-valmennusta. Yllättäen sen noudattaminen on ollut todella helppoa, ja siksi ei ole tullut tunnetta, että tekisi mieli lopettaa. Eteneminen elämäntapamuutosten kanssa on ollut edelleen hyvin hidasta ja vaiheittaista. Olen nyt ollut mukana 12 viikkoa, ja muutokset on olleet seuraavat: 
 •  Riittävä nesteytys (vko 2) 
 •  Rauhallisesti ja keskittyen syöminen (vko 3) 
 •  Sopiva kylläisyysaste, eli ei syödä ähkyyn asti mahaa ihan täyteen (vko 5) 
 •  Kasviksia joka aterialle, mielellään usean eri värisiä joka päivä (vko 8) 
 •  Proteiinia joka aterialle (vko 9) 
 •  Hyviä rasvoja vähintään 3 syömiskerralla päivässä, erityisesittelyssä pähkinät ja siemenet (vko 11)  

Tämä on pitkästä aikaa eka dieetti tai elämäntapamuutos, jota olen jaksanut noudattaa käytännössä ilman poikkeuksia viikkokausia. Iso syy siihen toki on, että mitään ei ole vielä kielletty tai rajoitettu, paitsi ähkyyn asti ruoan mättäminen. Mutta karkit, limsat, energiajuomat, alkoholi, sipsit, leivonnaiset - kaikki on sallittua. Epäilen, että tämä on vain "toistaiseksi", ja joitakin rajoituksia varmaan näihinkin tulee, vaikka alussa korostettiin että mitään ei tarvitse jättää pois ruokavaliosta kokonaan. Myöskään liikuntaa ei ole millään tapaa pyydetty vielä lisäämään, ja itsehän "heiveröisenä ja kylmänarkana" en talviaikaan juuri poistu kotoani ollenkaan, kun työnkin teen 100% etänä ja ruokaa saa tilattua Odasta yms. Kaljaa ja jotain puuttuvaa lähinnä joskus hakenut 100 metrin päässä olevasta lähikaupasta. Tähän melko totaaliseen liikkumattomuuteen, kaljan ja energiajuoman kittaamiseen ja jokapäiväisiin iltapäivän kahvipulliin nähden en ole yllättynyt, että paino ei ole vielä laskenut käytännössä ollenkaan. Mutta se mistä olen yllättynyt on, että vyötäröltä on lähtenyt 12 senttiä. Kaksoisleukakin (pahimmillaan se oli yhtenäinen iso läskipullistuma solisluista leuan alareunaan) on selvästi paljon pienempi kuin ennen. Lisäksi olo on ollut niin energinen, että lisääntynyt ruoanlaitto ei ole tuntunut mitenkään raskaalta tai vaivalloiselta. Ihokin on parempi kuin yleensä talvisin, minulla usein ihan hilseilee iho kuivuuttaan talvella ja kosteusvoiteen laittokin sattuu kuin jotain happoa kaataisi ihoon, mutta nyt ei ole ollenkaan sellaisia ongelmia. Jotain hyödyllistä siis tapahtuu kehossa selvästi. Tässä on Muutos-valmennuksen sivuilta otettu painon ja vyötärönympärtyksen kehityskäyrä dieetin alusta.

Vyötärönympärys on pienentynyt 128 sentistä 116 senttiin 😯 Ihmettelen, mihin ne sentit katoaa kun painoa ei lähde, mutta ilmeisesti jotenkin kehonkoostumus muuttuu. Googlettelin tätä ilmiöitä, että senttejä lähtee vaan ei kiloja, ja sitä on tuntunut esiintyvän monella - itselläni ei kuitenkaan koskaan aiemmin. Erityisesti karppausfoorumeilta löytyi paljon saman asian ihmettelijöitä, mutta mitään varmaa selitystä sille mitä tässä tapahtuu ja miksi en löytänyt. En kuitenkaan valita, ja aion jatkaa dieettiä kun kerran olo on tavallistakin parempi, ei tunnu vaivalloiselta ja senttejä ainakin lähtee. Vähitellen alkaa jo tulla myös takaisin itseluottamusta, että ehkä sittenkin pystyn muuttamaan elämäntapojani, eikä yrityksetkin ole pelkkä huono vitsi, kun tässä jo 12 viikkoa menty ohjelman mukaan. 

Kommentit

 1. Tuohan on hienoa. Noin suuri vähennys senteissä, vau.

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla noin positiivisia uutisia, tuo vyötärön ympäryksen pieneneminen on iso edistys! Ilmeisesti se sinun elämänmuutoskurssisi on toimiva.
  Miten menee henkisellä puolella näin pimeänä ja synkkänä aikana? Itselläni meinaa kaamos ottaa vallan ja sitä vastaan taistellaan voimakkaasti mm. kirkasvalon ja kahvin avulla.

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno muutos! Miten nyt menee? Minua kiinnostaisi taas tuoreet kuulumiset :)

  VastaaPoista
 4. Hei, miten olet pärjäillyt? Oletko vielä jaksanut olla mukana Muutos-valmennuksessa?

  Olen pohtinut, että pitäisikö minunkin ryhtyä tähän valmennukseen, kun tuntuu, että mikään ei oikein onnistu. Vähän niin kuin viimeinen oljenkorsi...

  Kesän tulo on ihanaa, mutta kyllä se myös vituttaa aika paljon, kun on talven aikana turvonut niin paljon, että on tuskan takana löytää jotain sopivia kesävaatteita.

  VastaaPoista
 5. Heippa, älä missään nimessä lopeta blogittamista! Blogisi on ihan uskomattoman virkistävää luettavaa kaiken tämän nykyshaiban keskellä missä keskiössä tuntuu olevan oma berberi ja harmaanbeige sisustus. Minä olen usean vuoden ajan eksynyt tänne säännöllisen epäsäännöllisesti lukemaan ja en siksi, että kiinnostaisi miten olet saanut painoasi pudotettua (vaikka sekin toki kiinnostaa kun itsekin olen ylipainoinen) - vaan siksi että rakastan ironista otettasi itseesi ja kokemuksiisi. Kerro ihmeessä mitä sinulle kuuluu :)

  VastaaPoista
 6. Hei! Mitä sulle kuuluu? Kaipaan kuulumisiasi vaikka ei olisi tapahtunut mitään sen kummempaa.

  VastaaPoista
 7. Minäkin tulin huhuilemaan kuulumisia. Tule edes kertomaan mitä mieltä olet uudesta hallituksesta tai viime viikon säästä, ihan sama, kaipailen sun ajatuksia. :) t.karkkinarkkineiti

  VastaaPoista
 8. Minnehän Plussapallo on joutunut? =( Hauskoja juttujasi kaipailen.

  VastaaPoista
 9. Plussis missä ooot :D ikävä sua

  VastaaPoista
 10. Anna joku elonmerkki!

  VastaaPoista
 11. Joo, sama toive minullakin. Kirjoittelisit edes jotain.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti