Koronan mullistamassa maailmassa

Sanotaan nyt se heti alkuun, että jos asia olisi vain itsestäni kiinni, voisin ottaa vapaaehtoisesti koronan vaikka heti ajatuksella, että onpahan sitten sairastettu pois alta ja immuniteetti muodostunut. Tai jos siihen kuolee, ei sekään niin haittaisi. Mutta koska en misään nimessä halua osallistua muiden, vähemmän elämäänsä kyllästyneiden, tartuttamiseen, olen kuuliaisesti noudattanut kaikenlaisia sääntöjä joita koronan ehkäisemiseksi on asetettu. Työnantajani osin tähän pakottikin, koska koko henkilökunta laitettiin 13.4. asti pakko-etätyöhön 100-prosenttisesti, kun konttorilla oli ollut koronatapaus.

Koronarajoitukset ja laihdutus

Pieniä ongelmia tai alkuvaikeuksia rajoitukset on aiheuttaneet laihdutusprojektiin. Kuntosalille ei esimerkiksi enää pääse ollenkaan. Personal Trainer lupasi tosin laittaa minulle kotona tehtävän kuntoiluohjelman, ja toivon että jaksaisin sitä noudattaa.

Toinen ongelma on, että joutuu laittamaan kaikki ruoat itse. Kävin usein töissä konttorilla ihan siksi, että en viitsi laittaa ruokaa ja siellä saa syödä monipuolisista salaatti- ja lämminruokapöydistä. Tympäisee jatkuva ruoan kanssa pelaaminen, mutta täytyy yrittää jaksaa. Kaikkein viimeksi haluaisin pilata hyvin alkanutta laihdutusta tämän takia. 

Koronarajoitukset ja muu elämä

Muuten ei ole kauheasti vaikuttanut, koska muutenkin olen elänyt aika erakkomaisesti sellaista introverttia kotielämää. Tietokoneella pelailu, kirjojen lukeminen ja Netflix on muutenkin olleet vakiotekemistäni, eipä ole kauheasti ryhmäharrastuksissa tai kulttuuririennoissa tullut käytyä. Kaupoissa tosin on kummallisen tyhjät hyllyt - tänään Viikin Prismassa oli leipähyllyt ja valmisruokahyllyt klo 19 aikaan aivan tyhjiä. No, onneksi vihanneksia ja kasvisproteiineja kukaan ei tunnu hamstraavan, joten terveellistä ostettavaa riittää ;) 

Olen myös innostunut tilaamaan itselleni kaikenlaista käsillä näpertely -tekemistä. Ensimmäinen on paketti, jolla voi tehdä itselleen omia ihovoiteita luonnonaineista. Löytyy paikasta https://www.amppu.fi/tuoteryhma/diy-paketitAineet paketissa vaikuttavat todella laadukkailta ja luonnollisilta. En ole vielä tehnyt voiteita, joten jää nähtäväksi, miten onnistuu täystumpelolta.Aina välillä saan myös erilaisia käsityöinnostuksia, vaikka olen luultavasti maailman tumpeloin käsityöihminen. Minä jopa koulussa opiskelin puukäsityötä lapsesta asti, joten tekstiilitöistä en ymmärrä mitään. Ei se silti estä yrittämästä :D Nyt odottaisi tekemistä uudet sohvatyynyt. Olen oikeasti aika kärsimätön nypertämään kaikenlaisia kirjailuja, mutta nuo kuviot on niin minun makuuni, että siinä mielessä motivaatio on kova. (Ostettu Ateljé Margarethasta, tuotelinkki)  Että kyllä tässä vähäksi aikaa koronaeristyshommia riittää :D

Kommentit

 1. Ala tehdä meal preppausta niin ei joka päivä tarvi tehdä kaikkia ruokia? Ite esim keitän moneksi päiväksi pottuja ja teen aamupalan eli tuorepuuroa edellisenä iltana niin aamut ovat sujuvampia. Kiinnostaisi tietää miten laihdutuksesi on edennyt. Hyvä, että olet etätöissä ja noudatat ohjeita, voinko esittää kainon toiveen, että blogi päivittyisi hieman useammin? Kaikkea hyvää ja terveitä päiviä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota meal preppausta pitäisi kyllä varmaan kokeilla, vaikka olenkin vähän skeptinen, kun yleensä en oikein pysty syömään kuin korkeintaan edellisenä päivänä valmistettua ruokaa, sen jälkeen maistuu vanhentuneelta. Mutta onhan niitä sellaisiakin ruokia, joissa ei maku niin äkkiä kärsi, pitäisi vaan etsiä sopivia loppuviikon ruokia preppailuun.

   Joo täytyisi kyllä päivittää useammin. Olen vaan niin tylsä tyyppi, että tuntuu että usein ei ole mitään asiaa kirjoitettavaksi :D

   Poista
 2. Jostain syystä ei tahdo kommenttien lisäys toimia? Anyway, mun ajatukset koronasta on aika samanlaiset. Voisin ottaa sairauden vaikka heti, koska jossain vaiheessa se lie kuitenkin edessä. Tässä kuitenkin kotona kökötän. Mun mielestä nuo liikuntapaikat yms. voisi olla vain selkeään riskiryhmään kuuluvilta suljettu. Sitten kun me muut oltaisiin tauti sairastettu ja laumaimmuniteetti kehittynyt, niin riskiryhmäläisetkin voisivat taas tulla ihmisten ilmoille. Mutta tässä tahtoo melkein olla niin, että ne riskiryhmäläiset (= vanhukset) melkein eniten tuntuu vastustavan näitä toimenpiteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. En usko että itsekään olisin vanhuksena rajoituksista järin innostunut siksi, että minusta korona voisi olla ihan ok tapa lähteä verrattuna pitkäään kitumiseen vaipoissa hoitolaitoksissa ja toiseksi siksi, että muiden tartuttamisen näkökulmasta vanha ihminen ei ole sen isompi riski kuin muutkaan joten koko tiukemmat rajoitukset vain vanhoille tuntuu epäreilulta. Tuntuisi, että itseäni minä vaan riskeeraan, ja sitä ei kyllä mitkään hallituksen nuoret likat kiellä.

   Poista
 3. Huomenta kaljamahainen Leidi :)
  Täällä on samanlainen mummoikäinen ja kovasti itsekin yritän laihduttaa, mutta tuloksia ei ole nähtävissä. Nyt kun maailman tilanne on mikä on niin mulla on hyvä syy olla laihduttamatta :)

  Kaikkea hyvää sinulle ja seuraan edelleen juttujasi.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti