Ensimmäinen 21 Day Fix jakso käyty läpi: -3 kg

Eilen tuli täyteen 21 päivää dieettiä. Aamulla paino oli 97,8 kg eli 3 kg vähemmän kuin aloittaessa dieettiä.

Siitä on jo aikaa, kun meikäläinen on jaksanut olla millään dieetillä 21:tä päivää. Yleensä on jo ekana viikonloppuna alkanut tulla "pieniä" poikkeuksia kuten nyt muutama kalja perjantain kunniaksi tai raskas ravintola-ateria jälkiruokineen työpäivän päälle, tekosyyllä "kun ei ehtinyt lounaalle päivällä". Ja ekan pienen poikkeuksen jälkeen poikkeukset on yleistyneet, ja pian on unohtunut koko dieetti, kun kerran ei näytä tahdonvoima riittävän.


Stressiä ja unettomuutta on siinä missä ennenkin, joten rennompi elämäntilanne ei selitä onnistumista nyt. Se on enemmänkin tämä dieetti itse, jonka tärkeimmät ominaisuudet on se, että saa syödä riittävästi eikä tarvitse kärsiä nälkää, ja toiseksi rasiat tekee syömisen ja mittaamisen hyvin konkreettiseksi. Jotenkin muistan paremmin mitata ruoat rasioihin kuin vaikka tunnollisesti kirjata kaiken syömäni johonkin kalorilaskuriohjelmaan puhelimessa tai tietokoneella.

Mielitekoja kyllä jonkun verran on ollut. Suurin himon kohde on rasvaiset juustot. Niitä saa syödä todella pienen määrän (pieni sininen rasia) päivässä, kun minä taas olen tottunut vetämään niitä isoja annoksia ruoan pääproteiinina. Eilenkin järsin päivälliseksi salaattia, jossa oli pensaspapuja, tomaattia, punasipulia, perunaa ja 3% rasvaista (vinkeää, kumimaista ja hapanta) salaattijuustoa. Kyllä tuli ikävä täyteläistä mozzarellaa siihen kevytjuuston tilalle. Mutta olen toistaiseksi onnistunut kieltäytymään kunnon juustoista ja syömään niitä pahanmakuisia kevytjuustoja. Vie ne sentään nälän siinä missä paremman makuisetkin.

Hiilareita tekisi myös mieli enemmän kuin saa syödä. Mielelläni söisin sellaisen tavallisen määrän sekä lounaalla että päivällisellä, mutta kun päiväannos on 3 rasiaa päivässä, käytännössä jos syö toisella aterialla vaikka perunaa tai riisiä, toisen aterian kylkeen täytyy riittää leipäviipaleen, eikä sillä aterialla saa olla muuta hiilihydraattiruokaa. Työpaikan läheisen lounaskahvilan salaattilounaat onneksi menee helposti ruokana jossa ei ole muuta hiilaria kuin leipäviipale jonka siihen kylkeen ottaaa, ja sitten illalla saa syödä jotain maukkaampaa.

Yllättäen alkoholi on se mitä olen varmaan vähiten kaivannut, vaikka odotin että se olisi isoin juttu. Suklaakin, jonka suuri ystävä en edes ole koskaan ollut, en ainakaan siinä määrin että suorastaan himoitsisin tai ahmisin sitä, menee mieliteoissa ohi kaljasta. Ehkä syynä on se, että tiedän ettei minua ilahduta kuin kunnon juopottelu, ja sen taas tiedän että sille mielihalulle antautumalla saisin yhdessä viikonlopussa lihottua takaisin sen mitä olen nyt laihtunut. Tissuttelu ei ole niin kivaa että sitä kauheasti kaipaisi.

Yksi miinus vielä: ruokalaskut on kasvaneet melkoisesti. Siinä missä kotiin on ennen riittänyt usein ostaa jotain valmispiirakoita, paahtoleipä, juustokuutio, teetä ja Pepsiä, nyt täytyy ostaa monenlaisia hedelmiä ja marjoja, kasviksia, paljon proteiiniruokaa. Kyllä tätä halvemmallakin voisi harrastaa, esim. hedelmissä ja marjoissa enemmän valita tarjouksessa olevia tai sesongin tuotteita, tai syödä kasviksista edullisia juureksia, kaaleja tms enemmän. Mutta luulen että aika monelle 21 Day Fix aiheuttaa jonkinlaisen lisäyksen ruokamenoihin tavanomaiseen syömiseen verrattuna. Toisaalta jää sitten ravintolasyömisiä, alkoholia jne pois mistä säästää.

Sen verran plussan puolelle kuitenkin jää yleiskokemus tähän asti, että aloitin saman tien toisen 21 päivän kierroksen :)

Kommentit

 1. Onneksi olkoon onnistuneesta kolmesta viikosta! Kolme kiloa on hieno suoritus. Kiinnostava kuulla, että nuo rasiat auttavat. Kieltämättä naureskelin itsekseni, kun luin tästä ekaa postaustasi, mutta nytpä pohdin ihan tosissani, olisiko rasioihin mittomisesta apua minullekin.. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin lähinnä moitin itseäni, että mihin lapselliseen juttuun olen taas höyrähtämässä, vaikka kokemus sanoo etten kumminkaan jaksa noudattaa mitään dieettejä. Mutta toistaiseksi menee hyvin. Alunperin olin jopa ajatellut että kunhan eka 21 pv on täynnä juhlistan ravintolamässäilyllä ja ryyppyillalla, mutta eipä sitten vaan tehnytkään niin kovin mieli että olisin viitsinyt sen takia sabotoida saavutettuja tuloksia. Ehkä toisen tai kolmannen 21 pv kierroksen jälkeen sitten ;)

   Poista
 2. Hieno suoritus mahtavaa.Kysyisin mihinkä ryhmään merkataan metsäsienet?Kun en ole kielitaitoinen en ymäärä noita englanninkielisiä ohjeita.Kiitos ja tsemppiä.

  VastaaPoista
 3. Minulla 21 päivää ja 6kg😊

  VastaaPoista
 4. Hei, tilasin tuo rasiat Amazonin kautta ja ajatus on aloittaa huomenna. Miten olette toimineet sen jälkeen kun pääsitte tavoitteeseenne? Minkä verran lisäsitte sylmistä?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti