Stressin seuraus: maha kärsi pahasti, ja Halla-ahoa pukkaa

Projektihelvetti on ohi


Ainakin melkein. Tokihan pomo onnistui minut heti myymään uudelle asiakkaalle näiksi muutamaksi viikoksi ennen lomaa, mutta tämä on rentoa verrattuna viimeiseen puoleen vuoteen joka oli varmasti elämäni intensiivisin työjakso.

Seuraukset yli puolen vuoden hullulla stressillä ja unettomuudella oli painon nousu 90 kilon haamurajan yli, ja järkyttävä närästys josta en ole vieläkään päässyt. Luulin ennen että närästys on sitä että vähän polttaa ylävatsaa, mutta nytpä tiedän että se voi olla sitäkin että mahahapot on käytännössä jatkuvasti suussa asti ja kurkustakin kuuluu kuplintaa kun siellä päivällä, pystyasennossakin lorisee mahanesteet. No, jos se edes laihduttaisi, koska aika usein myös kuvottaa sen verran ettei ruoka maistu. Somaceja, vanhaa stressimahan apua, kävin kyllä jo apteekista hakemassa, että ainakin vähemmän hapot syövyttäisivät kurkkua kun kerran ylös pukkaavat...

Halla-aho

Persut sitten vaihtoivat puheenjohtajaa, ja täytyy sanoa että olen yllättynyt siitä miten paniikinomaisesti media, presidentti ja hallituspuolueiden edustajat ovat asiaan reagoineet. Hyvänen aika, voisi luulla että joku Hitler ollaan valtaan päästämässä, ja kyseessä sentään on vain yksi keski-ikäinen kuivakka kielitieteilijä, joka lisäksi edustaa puoluetta jonka kannatus ei nykyisin päätä huimaa joten eipä tuolla edes hallituksessa olisi erityisen suurta valtaa. 

Melkein tekisi mieli liittyä Persuihin tuen osoituksena, huolimatta enemmänkin vihervasemmistolaisesta maailmankatsomuksestani, kun muutenkin kyrsii nykyhallituksen touhut ja lisäksi se, miten nykyään media ei millään antaisi ihmisten ajatella ja muodostaa mielipiteitään itsenäisesti, vaan pyrkii aggressiivisesti paimentamaan ihmiset ajattelemaan kuten sen mielestä kuuluu. Esim. nyt kuuluu ajatella että Persut ja Halla-aho on absoluuttinen paha, ja siksi on oikein kohdella näitä kuin koulukiusaajista julmimmat. Itse olen vääräoppinen ja ajattelen, että kyllä humanitäärisen maahanmuuton määriä on sallittua rajoittaa esim. taloudellisen ja muun kantokyvyn mukaan, ja siitä asiasta saa vapaasti keskustellakin. Tämä luonnollisesti tekee minusta nykyisen näkemyksen mukaan kammottavan rasistin, koska nykyään ei ole harmaan sävyjä vaan mustaa ja valkoista: joko olet äärisuvaitsevainen hyvis, tai maahanmuuttokriittinen rasisti-pahis. No, ollaan sitten rasisteja, siitä huolimatta että en kyllä ketään ihmistä halveksi tai vihaa ihonvärin, uskonnon tai muunkaan yksilöllisen ominaisuuden takia. 

Jotain hyvin outoa on kyllä nykyisin asenneilmapiirissä verrattuna siihen Suomeen, jossa olen suurimman osan elämääni elänyt. Mielenkiintoista nähdä mitä tästä syntyy, kun hallitus kyykyttää kansaa ja lisää toimillaan määrätietoisesti väestönosien tuloeroja, mutta sitten jeesustelee, miten jonkun Halla-ahon kanssa ei voi olla samassa hallituksessa koska länsimaiset ja humaanit arvot. Missä ne arvot on esim. työttömiä kohtaan, kun heitä haluttaisiin kurittaa pakkotyönhaulla ja jopa ilmaisella orjatyöllä?

Kommentit

 1. Tämän päivän hesarissa oli otteita Halla-ahon kirjoituksista ja täytyy sanoa, että todella Hitler tuli mieleen. Niissä ei todellakaan keskustella "humanitaarisen maahanmuuton rajoittamisesta". Niissä toivotaan naisten raiskauksia, homojen ampumista ja todetaan, ettei ihmisarvoa ole olemassa, vaan välinearvo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut Halla-ahon Scriptaa vuosia ja sen perusteella olen sitä mieltä että se Hesarin juttu, aivan kuten useimmat muut valtamedian ko. henkilöä koskevat jutut ovat rankasti vääristeltyjä ja/tai asiayhteydestään erotettuja. Halla-aholla kyllä on tietynlainen kärjistävä ja sarkastinen tyyli, joka antaa hyvät mahdollisuudet tällaiselle. Esim. kun Kreikassa tilanne meni levottomaksi, hän heitti historiaan viitaten jotain siihen suuntaan että kohta on taas tankit Ateenan kaduilla. Tästäkin nousi kauhea möly, että Halla-aho toivoo että Kreikan ongelmat ratkaistaan väkivallalla ja sotilasvoimalla.

   Ja tuo ihmisarvojuttu muistaakseni oli myös vähän erilainen kuin mitä Hesari antaa kuvan. Siinä Halla-aho pohti sitä missä mielessä ihmisarvo on objektiivisesti mitattava asia ja missä ei. Mitattavuus-mielessä toki arvo on täsmällisintä määrittää sen perusteella miten yksilö tuottaa yhteisölle konkreettista, eloonjäämisen kannalta tärkeää hyötyä. H-a myös käytti omaa ammattiaan, kielitieteilijää, esimerkkinä niistä jotka tässä mielessä eivät ole järin hyödyllisiä yksilöitä. Todeten myös että hänestä silti maailma on mukavampi paikka jos siinä on näitä objektiivisesti ajatellen hyödyttömiäkin yksilöitä (kuten hän itse).

   Itse pääosin ymmärrän hyvin Halla-ahon ajattelua, joskin sellaiset tietyt kiivastumis-purkausliioittelut aikuiselta mieheltä joskus tuntuu vähän hassuilta, vaikka tiedänkin että ne eivät ole ko. henkilön vakava kanta vaan reaktio johonkin hetkeen. Esim. juuri ne heitot että jos jonkun täytyy joutua muslimin raiskaamaksi niin että osuisipa se kohtalo jollekin joka on ollut aktiivisesti sitä porukkaa tänne haalimassa.

   Poista
  2. Ja en siis ole aina Halla-ahon kanssa ollenkaan samaa mieltä vaikka ymmärränkin, jo ihan siksi että olen enemmän punaviher-ihmisiä enkä oikeistolainen. Mutta en vaan osaa sen perusteella mitä olen lukenut nähdä hänessä sellaista pahista mitä kuvaa maalataan mediassa.

   Poista
 2. Hienoa että uskallat nykyilmapiirissä ilmaista mielipiteesi! Oon miettiny aikalailla samoja asioita. Tuota päättäväistä mustamaalaamista juurikin tiettyjä tahoja kohtaan ja niiden rasistiksi leimaamista jotka ei heilu pää punaisena vaatimassa persujen päitä vadille.. Sinällään hauskaa että jos ottaa esiin vaikka hyvinkin kuluneen, silti ihan validin esimerkin vaikka nousseista raiskaustilastoista ihan vaan käytännöntason ongelmana, niin siinähän sitä vaan vääristellään totuutta koska halutaan mollata maahanmuuttajia ja ollaan rasisteja, mutta sitten taas jonkun persun asiayhteydestä irrotettuja pikapäissään sanomia asioita nostetaan fanfaarien kera tapetille ja teilataan samantien koko puolueryhmä junttirasisteiksi ja sen seurauksena ollaankin Jeesuksesta seuraavia maailman pelastajia. Huoh. Kyllästyttävää mun mielestä tuo kansan järjetön määkiminen median tahtipuikon tahtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Mulla oli vuosia Hesarin nettiversio tilattuna, mutta lopetin sen tuossa alkuvuodesta, kun tuntui että niin usein tuntuu olevan joku propaganda-agenda päällä. En viitsi maksaa sellaisesta räikeästi mielipiteenohjailu-yrityksestä.

   Persujen demonisoimisen lisäksi on näkynyt mm. aivopesua siihen suuntaan että Suomessa tehdään työtä liian vähän ja pitäisi päästä amerikkalaisempaan tyyliin jossa vuosilomia ei tunneta. Ihana maailma, jossa kaikki tekee palkkatöitä niin suuresta intohimosta etteivät rajattuja työaikoja tai lomia edes kaipaa, on antaneet monet kolumnit ymmärtää. Tosiasiassa useimmat joutunevat tekemään töitä noin koska ei ole muuhun mahdollisuutta.

   Poista
 3. Missä siellä mennään? Olisi mukava kuulla viime aikaiset kuulumiset ja ajatukset ��

  VastaaPoista
 4. Hei! Ajattelin vihdoinkin kommentoida tänne kun olen seurannut blogiasi pitkään epäsäännöllisen säännöllisesti. Ja itsekin olen kamppaillut oman painoni kanssa, oikeastaan koko ikäni. Olet antanut paljon mietittävää itselle monessa eri asiassa, myös muitakin kuin painoon liityviä asioita. Esimerkiksi että miten muut ihmiset kohtelevat minua tai miten kohtelen muita ja miten oma kuva voi olla niin pielessä, vaikka ihminen on oikeasti todella upea (myös) ulkoisesti. Ja juuri tuo miten tärkeässä osassa on se että stressi ja huonot unet lisää sitä riskiä sortua epäterveelliseen ruokaan tai juomaan. Kirsikkana kaiken tämän päällä tuo kommentointi Halla-Ahosta ja median yrityksistä ohjailla kansaa. Toivottavasti saat levättyä lomalla ja jaksat jatkaa tätä blogiasi. Kaikilla kun ei ole rohkeutta kirjoittaa blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta. Eiköhän tämä tästä, nyt ekaa viikkoa lomalla, joten toivoa on että saisin ryypyn ja mässyn taas poikki ;)

   Poista
 5. Olen ollut pitkään hiljainen lukija, mutta nyt oli jostain syystä pakko kiittää hyvistä hetkistä tän parissa (ja toivottavasti myös pitkään tulevaisuudessa).
  Luulen että tää Halla-Aho-juttusi sen aiheutti. Todella vaikea ymmärtää miten kaikesta pienestä saadaan täällä niin iso juttu, itse en ainakaan osaa ottaa Halla-Ahoa kauheen vakavasti :D (totta puhuen en hänen juttujaan ihan hirveästi ole edes jaksanut lukea) keksin niin paljon muuta tärkeämpää mistä murehtia? Ja juuri tuo kuinka maahanmuuttokriittisyys on yhtä kuin rasismi tai sitten kaikki ihmispoloiset tänne nyt - asenne eikä mitään välimaastoa, surettaa mua enemmän kuin yksi ihminen, jolla on jotain eriäviä mielipiteitä mitä uskaltaa sanoa ääneen. Itse tiedän upeita ja vähemmän upeita tyyppejä kaikista yhteiskuntaluokista ja eri värisistä ihmisistä, mutta uskon että fakta on se että tämä hyvinvointivaltio tulee romahtamaan hyvin äkkiä tätä menoa, kantokyky ei vaan tule kestämään lisääntyvää köyhyyttä, nytkään ei ole enää resursseja hoitaa huonotuloisten hampaita.
  Lisäks on kyllä sitä mieltä että suomalaiset on harvinaisen suvaitsevaista ja sopeutuvaista porukkaa jotka tarttuvat vaikka ainoana maana EU-säädöksiin ( vaikkapa näistä päätellen: https://yle.fi/uutiset/3-9573491 ja http://savutonsuomi.fi/suomen-tupakkalaki-on-menestystarina/ ) eikä ole pelkoa että tänne uutta natsi-saksaa saadaan pystyyn tuon yhden miehen voimin. Olen myös huomannut sen että tuttavapiirissäni on paljon ihmisiä jotka kuuluu juurikin siihen harmaaseen maastoon..ehkäpä asiat ei vaan ikinä ole mustavalkoisia.
  Aiemmin pidempään työttömänä olleena ja nykyään määräaikaisena kyllä kauhulla seuraan noita hallituksen suunnitelmia, Kelan uudistus oli täysi fiasko. Itse lähdin useamman tunnin odotuksen jälkeen (aluksi ihmetellen muiden asiakkaiden agressiivista käytöstä) silmät kosteina kyllä sieltä kopista. Aika kylmää kyytiä tuli, teet pienenkin virheen mistä et ole selvillä (kuten: haet tukea monen sadan pakollisiin lääkärilaskuihin joiden eräpäivä edellisenä kuukautena, koska kela ei ehdi käsitellä hakemustasi ajoissa eikä siksi myönnä latinlatia) ja mitään inhimillistä ja tapauskohtaista joustoa ei sieltä tule ainakaan lapsettomalle..ei ole helppoa olla köyhä keskituloisesta perheestä, uskaltaakohan edes enää lisäkouluttautua kun seuraa läheisten samassa tilanteessa olevien rahaongelmia ja lainoja.
  En myöskään yhdy siihen median tyrkyttämään kuvaan kuinka kaikki työttömät nauraa partaansa miten kivaa on olla tekemättä mitään ja tuhlata muiden tekemiä verorahoja, omasta puolestani en ainakaan tuntenut olevani muuta kuin pelkkä 0 joka shoppaa ainoastaan ruokakaupassa. Työelämässä tunnen tarpeellisuutta ja yhteenkuuluvuutta ja voin jopa toteuttaa unelmia kun rahaa jää laskujenkin jälkeen. Ihan perustarpeita kaikki jota osaa jopa arvostaa.

  Mutta pointtini oli..oot ihana Bridget Jonesmainen oman elämäs lakoninen huumoristi ja filosofi, pystyn väliinputoajana samaistumaan erittäin moniin asioihin mistä oot avoimesti kertonut..introverttiyteen, ikuisiin laihdutuskuureihin, aseksuaalisuuteen, kasvissyöntiin u name it.. Jos sun kaltaisia ihmisiä olis enemmän maailma olisi (vähintäänkin mulle) niiiin paljon parempi paikka.
  Ihmettelen välillä miten sulla riittää energiaa vastailla niin suurella ajatuksella joidenkin katkerien naisten kommentteihin. Tai noh..varmasti ymmärrät että ne purkaa täällä vain omaa pahaa oloaan.
  Oot paras...Ei mulla muuta. Kiitos ja anteeksi vuodatus. Inspiroiduin näköjään kirjoittamaan romaanin.


  -Karkkinarkkineito

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kirjoitit :)

   Mä olen liian tasainen ja tylsä ihminen hermostumaan kenenkään kommenteista. Niin live-elämässä kuin blogissakin. Tiedän että useimmat ihmiset on enemmän tunneihmisiä kuin minä, ja tiedän myös että ymmärrän aika rajoitetusti sitä mikä milloinkin saa ihmisissä kiihtyneitä tunnereaktioita aikaan. Sitten kun niitä osuu minun kohdalleni livenä tai netissä, ihmettelen kuin sivustakatsojana, ja sitten vastaan vaan purkauksen asiasisältöön, jättäen huomiotta sanoman kiihtyneen esitystavan.

   Töissä tästä on joskus paljon hyötyä. Jotkut hankalat tahot on sellaisia että on kollegoita jotka jopa kieltäytyvät toimimasta niiden kanssa koska ne huutaa ja väheksyy ja on epäasiallisia. Minulle on ihan sama huutaako tai väheksyykö, se on minulle melko harmitonta viestinnän taustakohinaa, jonka seasta yleensä sentään pystyy poimimaan asiaakin ;)

   Poista

Lähetä kommentti