Se tunne kun tulet kampaajalta ja työkaveri kysyy: oletko vähän itse värjäillyt tukkaa

Meikäläinen kävi taas vaihtelun vuoksi kampaajalla. Ei ole pitkään aikaan ollut mitään vakipaikkaa vaan olen käynyt jossain, yleensä työpaikan tai kodin lähellä, minne saa ajan yleensä nopeasti sitten jos kalenterissa on sopiva aukko.

Päätin kevään kunniaksi piristää itseään vaaleilla raidoilla kasvojen lähelle. Olin ajatellut semmoisia aika selkeitä raitoja, mutta kampaaja meinasi että en ehkä kuitenkaan tykkäisi niistä, joten mitä jos laitetaan ihan miedolla vaalennusaineella niin että raidoista tulee ruskeat. Sellaiset, jotka erottuvat vain hyvin vähän, mutta antavat elävyyttä ja lämpöä. Kuulostaa hyvältä, laitetaan sellaisia raitoja!

Lopputulos: mun päässä on oranssinsävyisiä länttejä :-o Tekniikka jolla ne laitettiin oli erikoinen: yleensä ainakin mulle raitoja on laitettu niin että on otettu osio, laitettu siihen ainetta ja paketoitu folioon. Nyt vaalennusainetta siveltiin aika lailla vapaalla kädellä, eniten kasvojen reunoille, ja aine jäi vaikuttamaan ilman mitään foliota. En saanut kauheasti liikuksia ennen kuin aine on kuivunut ettei aine tahri joka paikkaa mihin hiukset osuu.

Mutta joo, ei ole raitoja nämä vaan siellä täällä olevia isohkoja, noin 5 cm alueita joissa tukka on oranssinruskehtava. Taitaa tosiaan näyttää siltä kuin olisi vähän kotona yrittänyt jollain leveällä maalipensselillä tehdä raitoja päähänsä :D Lisäksi valitettavasti tuo lämmin oranssi sävy ei sovi mulle yhtään. Näytän tavallistakin väsyneemmältä ja vanhemmalta, jotenkin homssuiselta. Täytyisi taas aktivoitua naaman pakkeloinnin suhteen ilmeisesti... Tai sitten korjata vahingot itse ja värjätä tummaksi kokonaan.


Epämääräisen oranssinruskea alue. Näitä on siellä täällä ja välissä tummaa. Auringonvalossa näyttää paljon oranssimmalta.Kommentit

 1. No, ei mennyt tällä kertaa ehkä niin kuin piti, anteeksi :( Olet niitä harvoja ihmisiä joille sopii korpinmusta tukka ja siitä ei kovin kauaksi kannattaisi lähteä kokeilemaan uusia värejä. Enemmänkin miettiä uusia leikkausmuotoja ja pitkä tukka se on mikä naisen pitäisi kantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näköjään kannattaisi. Ehkä se olisi kuitenkin ollut parempi se oma alkuperäinen ajatukseni, että jokunen vahvan vaalea raita toiselle puolelle päätä eteen, kuin tämä mitättömän ruskea... En vaan taida olla oikein näiden hillittyjen ja pehmeiden tyylien ystävä, enkä näytä oikein hyvältä niissä.

   Pitkää tukkaa on kyllä ikävä. Että kun sitä on tyhmä kun menee leikkauttamaan ensin vähän, sitten toteaa: no nämähän kuivuu nopeasti ja on helpot. Ja sitten leikataan lisää. Ja seuraava: haluan otsatukan. Ja lopulta tilanne on tämä kuin mulla nyt, eli perinteinen supertylsä tätipolkka, jota ei enää saa edes kiinni kun on niin lyhyt :(

   Poista
 2. Ei saatana! Kävin viimeksi kampaajalla ottamassa tumman värin, vaaleat raidat ja pari senttiä latvoista. Koko hoito maksoi 250e, raidat oli oranssit ja kaveri värjäs lopulta ne piiloon.. Tän jälkeen en ole uskaltanut mennä vähään aikaan kampaajalle. Nyt pitäisi mennä, ja haluaisin taas raidat mutta parempi varmaan tyytyä pelkkään kokoväriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin jo melkein unohtanut kampaamokammon kun olin pysynyt niin helpoissa tyyleissä pitkään... Kyllä ne useimmat sen tasapitkän suoran osaa leikata.

   Nyt taas muistin että ainakin värit on näköjään todellinen taitolaji, joita ei ehkä kannattaisi lähiökampaajalla teettää. Ei se hintakaan ole edes niin merkittävästi pienempi: minä maksoin tästä 180 euroa. Ja mukaan täytyy laskea että tänään piti ostaa kaupasta kotiväriä että saa sotkun peittoon. Olin jo ajatellut että pidän tätä seuraavaan hiustenleikkuukäyntiin ja menen sitten samalle kampaajalle ja ruikutan alennusta tummasta kokoväristä. Mutta Prisman valoissa ne läntit ei näyttäneet edes vain oransseilta vaan kusenkeltaisilta, ja todella mauttomilta joten eihän tämän näköisenä viitsi kulkea. Tämä on kai se ns. kouvola- tai keravatukka josta paljon puhutaan: musta jossa on epämääräisiä itsevärjätyn näköisiä vaaleita länttejä (punainenkin käy kouvolatukkaan).

   Poista
  2. Nääh, tämä on vaan uusinta uutta, kulkee nimellä "keväinen aurinkoläiskä siellä täällä"!

   Epämääräiset läiskät päässä eivät tosiaan taida sopia tyyliisi, voisitko ajatella että menet samalle kampaajalle takaisin ja sanot mitä mieltä olet. Viallinen "tuotehan" siinäkin on kyseessä.

   Poista
  3. Tuo olisi ehkä ollut järkevää, mutta tein nyt kumminkin niin että pistin itse väripurkin päähän enkä varmaan erehdy samalle kampaajalle enää toiste ;)

   Poista
 3. Sulla on upea tukka ja näyttää vieläkin hyvältä. Värikään ei näytä huonolta, mutta aika outo tapa värjätä hiuksia tuollaisilla länteillä. Olisiko joku muoti-ilmiö, johon kampaaja oli innostunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla tosiaan, joku uusi värjäystekniikka jossa ei ihan vielä ole mestariksi tullut.

   Poista
 4. Jospa kampaaja yritti käyttää balayagetekniikkaa, mutta ei oikein hanskaa sitä kunnolla? http://www.schwarzkopf.fi/skfi/fi/home/hair_colour/tips_and_tricks/colouring_advice/what-is-balayage.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti varmaan olla balayagea juu, mutta tuo väriosio on sudittu liian laajaksi ja epämääräiseksi. Eli ehkä kannattaisi pyytää kampaajaa itseään korjaamaan tämä asia.

   Poista
  2. Hermostuin niin paljon keltaisiin ja oransseihin läiskiin että värjäsin eilen takaisin tummaksi itse. Enkä ihan hetkeen aio mitään vaaleampaa tai raitoja kokeilla :D

   Poista
 5. Tukasta en kyllä sano mitään, mutta vitsit kun sulla on hieno pusero! Todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on Gudrun Sjödenin inka-teemaista sarjaa oleva mekko. Laitoin sen joskus aikanaan yhteen Gudrun Sjöden -postaukseen kuvaankin että tuosta haaveilen, ja tuli ostettua. Se on linkin postauksen ylempi mekko: http://kaljamahalady.blogspot.fi/2016/10/ihanat-gudrun-sjodenin-vaatteet-mutta.html

   Poista
 6. Sun tukka on ihan kiva, tosi hyvä väri. Tosin toi läikkä on kyllä aika mielenkiintoinen.

  Kävin myös kampaajalla, leikkautin pitkästä aikaa etuhiukset ja muutenkin letti lyheni melkoisesti. Näin veljeni viikko kampaajan jälkeen. Kommentti oli: näytät ihan äidiltä. Perkele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en valitettavasti näytä äidiltä. Mun äiti on aina ollut kaunis, siropiirteinen ihminen, toisin kuin minä :D

   Poista

Lähetä kommentti