Hauska ja kostea talviloma: +3,7 kg

Viime viikon pidin talvilomaa. Olin jo etukäteen päättänyt, että vapaudun stressistä viikon deekiksellä. Ja niin myös tein. Aamusta iltaan (tai pikemminkin aamuyöhön) latkin juomia, kaljasta rommiin ja hanapakkausviiniin. Pelasin tietokoneella ja join, se on minun käsitys optimaalisen hauskasta lomasta :D

Ruokaan ei viitsinyt keskittyä kun oli nesteytys päällä, joten elin kaikenlaisilla vege-eineksillä mitä lähi-Alepasta löytyi. Kasvispiirakoita, Ristoranten pizzoja, karjalanpiirakoita, mehuja, karkkia, tortilla chipsejä, leivoksia ja pullia. Hauskaa oli, ja sunnuntaina herätessä oli olo, että pää on nyt hyvin nollattu että jaksaa taas alkaa työt.

Vaaka pahus vaan vähän pilasi iloa. Ensin se näytti että olisin lihonut 5 kg viikossa, mutta siitä sentään näyttää olleen osa turvotusta. Mutta tämä 3,7 kg joka edelleen on plussaa, taitaa olla ihan aitoa painonnousua. Käsittämätöntä, miten helppoa on lihoa nelisen kiloa verrattuna siihen miten tuskaisen vaikeaa se on laihtua. 77 kiloa on taas meikäläisellä massaa, eli 80 uhkaa jälleen.

Tällä viikolla olen normalisoinut syömistäni tosin. Maanantaina tarvi darralääkkeeksi hampurilaisaterian ja energiajuomaa, mutta sen jälkeen olen elänyt tavanomaisemmin. Morkkiksessa lukenut taas yhtä uutta laihdutuskirjaa: Allen Carr:in "Easyweigh to Lose Weight", jonka opein eräs työkuvioista tuttu oli pudottanut 14 kg. En ole vielä lukenut tuota kokonaan, mutta joitain mielenkiintoisia ajatuksia kirjassa on ainakin, ajatuksia siitä miten ihmislaji on onnistunut sekoittamaan syömisensä kun ei luota intuitioonsa ruoan suhteen vaan yrittää järjellä hallita vaistoja, pitää sisäisen eläimensä kurissa. Ja kuitenkin: luonnoneläimet eivät kärsi ylipainosta, ja järkevä ajattelevaa mieltä käyttävä ihminen kärsii. Carr ajattelee, että juuri tämä sisäinen sota vaistot ja vietit vastaan järjen kontrolli aiheuttaa kohtuuttomia himoja ruokiin, ja enemmän vaistojen mukaan syöminen voisi olla ratkaisu. "Intuitive Eating" ajattelustahan on viime aikoina enemmänkin kirjoitettu, joten voi tuossa perääkin olla, joskin kun kaupat on täynnä luonnottomia herkkuja jotka vetoavat suoraan evoluution aikana ihmiselle kehittyneisiin mieltymyksiin kuten makean (hedelmien) mieltymykseen, niin voipi se intuitiokin mennä harhaan.

Nyt taas töissä, ja kova menohan täällä heti oli lomalta palattua. Hommia ei ollut kukaan oikein edistänyt kun olin lomalla, joten käytännössä viikko lomaa tarkoittaa että seuraava viikko tuplamäärä töitä. No, tulipahan ainakin nollattua pää :D

Voisi olla vaikka mun luota viime viikolla, paitsi että minä en ole noin hoikka :DKommentit

 1. Eli ihmiselle luontaisinta ravintoa jota lienee terveellistä syödä, jopa melko vapaasti määrällisesti olis metsästäjä keräilijän tyylinen viljaton, maidoton ja sokeriton ruoka..alkoakin taisi metsästäjät juoneen, sen verran kauan on viinaksia tiputeltu..kauppojen psykologinen sodankäynti asiakkaiden rahoista vaan taitaa olla sitä luokkaa, että on todella vaikea vastustaa kaiken maailman tortut ja herkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään lukemani perusteella tämä kirjoittaja menee pidemmälle kuin metsästäjä-keräilijäaikoihin - aikoihin jolloin elimme viidakoissa gorillojen tapaan kasviravinnolla ja silloin tällön hedelmän mukana suuhun sattuneella hyönteistoukalla. Tosin hän sanoo, että on olemassa "junk margin" jonka keho kestää mitä tahansa syömistä, jos pääosa on luonnonmukaista, eli 30% voisi syödä ihan mitä vaan jos 70% syö gorillanruokaa ;)

   Joskus katsoin Prisma tiededokumentin jossa tosiaan joukko ihmisiä laitettiin gorilladieetille (linkki: http://www.naturalnews.com/021451_vegetarian_diet_raw_foods.html) ja seurattiin veriarvoja, painoa ja muuta. Totta oli että veriarvot paranivat ja paino normalisoitui, mutta kyllä ne useimmat oli aika kyrsiintyneitä kun eivät saaneet syödä mitään normaalia vaan piti järsiä vain hedelmiä ja rehuja. Kukaan ei halunnut jatkaa arjessaan täysin puhtaasti samaa, silti vaikka olo ja veriarvot olivat hyvät. Tiedä sitten tekeekö tuo 30% roskaruokamarginaali asiasta helpompaa - ehkä vähän, mutta tuskin riittävän helppoa useimmille.

   Minä voisin jopa kokeilla tuota 70% hedelmiä ja vihanneksia ja pähkinöitä linjaa, koska kasvissyöntiin siirtyminenkin oli niin valtavan helppoa itselleni. 30% sitten karkkia, kaljaa, juustoja, sipsejä jne :D

   Poista
 2. :D Rentouttavan kuuloinen loma sulla! Virkistävää kun "uskallat" elää kuten hyväksi näet etkä kuten "oletetaan".
  Odotan jo mun kesälomaa kuin kuuta nousevaa, jotta voin erakoitua ja tehdä omia juttuja.
  T: Annie

  VastaaPoista
 3. Joo minä en kauheasti viitsi välittää siitä mitä íhmiset yleensä pitää hyvänä tai "kunnollisille ihmisille" sopivana. Kun mulla kerran ei ole lapsia tai puolisoa jotka kärsisivät mun renttuiluista, niin katson oikeudekseni renttuilla aina kuin haluan ;) Se onkin yksi iso syy siihen miksi en ole halunnut perheellistyä, että en ole halunnut tulla pakotetuksi kunnolliseksi ihmiseksi jonka täytyy elää siivosti jo ihan lasten takia.

  VastaaPoista
 4. Hyvä loma sulla! Fingerporit kyllä aina vaan jaksaa naurattaa:D

  VastaaPoista
 5. Repesin totaalisesta tolle Fingerporille :D

  Lomalla tulee aina syötyä epäsäännöllisesti ja roskaa (ja paljon!) ja tästä tietenkin seuraa painon nousua. Mulla kanssa pari viikkoa sitten tuli kolme kiloa, kun lomaili ja otti "rennosti". Nyt niitä yritän sitten epätoivoisesti pudotella. Huoh.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti