Laihdutuslääke aloitettu

 No niin, nyt on pari viikkoa käytetty Saxendaa, joka on se "suolistohormoni" tai alunperin diabetes-2-lääke, jota Suomen "Hurja painonpudotus"-ohjelmassakin on pariin kertaan käytetty, ja jota edellisen postaukseni kommenteissa muutamakin suositteli. 


Keskustelin lääkärin kanssa lihavuusleikkauksestakin, mutta kun minulla ei onneksi vielä ole liitännäissairauksia ja lisäksi on ahmintataipumusta joka voi vaarantaa lihavuusleikkauksen tuloksen, niin kokeillaan ensin tällä lääkkeellä jonka pitäisi kohtuullistaa ruokahaluja. 


Tämä on siis lääke, joka laitetaan injektiona itse joka päivä. Ei ole vaikeaa, ainakaan kun ei ole erityisen piikkikammoinen. Lääkkeen hinta voi olla monelle kynnyskysymys kyllä, tosin jos täyttää tietyt ehdot niin osan hinnasta saa korvauksina (korvattavuuden ehdot). Itse en ehtoja täytä joten maksaa minulle noin 180 euroa kuukaudessa. Jos olisi korvattavuus, jäisi hintaa tuosta vähän reilu satanen. 


Toistaiseksi ei ole olon puolesta mennyt kovin lupaavasti, mutta toki sitä laihtuu kun kuvottaa niin paljon ettei pysty syömään ja jos syö, tahtoo tulla ylös. Väsymys on myös jotain ihan sanoin kuvaamatonta, en ole ikinä ennen kuin ehkä tappokrapulassa tilapäisesti kokenut sellaista, että jopa sängyllä maatessa voi tuntua että on liian raskas olla, ei jaksa. Öisin närästää pahasti, mahanesteet pulpahtaa suuhun välillä. Mutta ilmeisesti voi noin kuukaudessa mennä ohi nuo oireet, joten sen aikaa ainakin täytyy kokeilla. Ekan viikon jälkeen suositeltua annoksen nostoa 0,6 -> 1,2 en kyllä pystynyt tekemään vielä, olin täysin työkyvytön väsymyksen takia sillä isommalla annoksella kun pari päivää kokeilin. Painoa lähtenyt 2 viikossa 1,5 kg.


Melko koomisen näköinen "leveä kuljetus" kyllä meikäläinen nykyisessä painossa. Jännä nähdä miten jokainen jojokierre rupsauttaa aina uutta kehonosaa, eikä ne valitettavasti tässä iässä (47) tunnu palautuvan enää silloinkaan jos laihtuu. Silloin kun lihoin ekaa kertaa 100 kiloon, erityisesti maha muuttui rajusti: pystyssä pönöttävä vatsa roikahti istuessa reisillä makaavaksi riippuvatsaksi. Nyt on sitten kaula muuttunut pelkäksi läskilöllöksi ja käsivarret ja sääret on lihoneet todella paljon. En enää edes saa käsiä pidettyä normaalisti vasten kroppaa, kun kylkiläskit ja käsivarsiläskit pakottaa kädet hassusti vartalon sivuille. Joten en suosittele kyllä tällaista lihomis-laihtumiskierrettä kellekään. Kun noita parinkin tyyppisiä lääkkeitä kerran on olemassa niin varmaan kannattaa kokeilla jo aiemmin kuin meikäläisen sairaalloisen lihavuuden lukemissa, niin ehkä välttää pahimmat nahan venymiset jotka ei enää palaudu.
Kommentit

 1. Hei, tämähän on kyllä todella mielenkiintoista. Tuloksethan ovat Saxendalla olleet pääosin hyviä. Täytyykö verensokeria seurata itse?

  Muutoin jo vuosia sinua seuranneena olen kyllä vaikuttunut sitkeydestäsi ja humoristisesta suhtautumisesta elämän eri käänteisiin. Olemme samanikäisiä ja painon kanssa olen saanut itsekin kamppailla etenkin Cambridgen jälkeen (mikä virhe se olikaan!).

  Toivottavasti lääkkeen sivuvaikutukset helpottavat ja tulosta alkaa tulla. Jään innolla seuraamaan kuinka homma etenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse mitenkään erityisesti seurata verensokeria. Mulla ei ole sen suhteen ollut ongelmia ja yleensä vaikuttaa verensokeria laskevasti lähinnä niillä, joilla se on liian korkea ja muilla ei mitään. Tosin epäilen kyllä että alhainen verensokeri toisinaan on osasyy ikäviin oloihin, mulla on ilman mitään lääkettäkin ollut nuoresta asti taipumusta siihen että epämääräinen päänsärky ja väsy ja sitten jos verensokeri mitataan se on jotain 3.

   Poista
 2. Onko sulla tutkittu kilpirauhasen toiminta? Vajaatoiminnassa kiloja kertyy.. Toisaalta myös naishormonien väheneminen voi aiheuttaa lihomista, sekin kannattais tutkituttaa.. Ja kun nyt vähän pääset alkuun, kaikki ylimääräinen hiilarit pois päivittäisestä systeemistä, se pitää saavutetut tulokset paremmin kurissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tutkittu kilpirauhasarvot, on viiteaarvorajoissa mutta lähempänä liika- kuin vajaatoimintaaa. Naishormonit varmasti tässä iässä vähenee ihan luonnostaan, kun olen jo 47. Mutta siihen en halua mitään hormonihoitoja, vaihdevuodet aion kärsiä luomuna.

   Poista
 3. Toivotaan että kuukaudessa tasoittuu. Toki sellainen laihdutuslääke olisi kivempi, jolla saisi ylimääräistä virtaa... mk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Nyt on kuvotus vähentynyt mutta väsymys on vieläkin todella paha. Nukahtelen tv:n eteen, etätöissä tietokoneen ääreen, pakko ottaa useammat päiväunet :(

   Poista
 4. Hei, kovasti odotellaan sun uusia postauksia,kuinka on lähtenyt lääke vaikuttamaan.Itse aloittelen toisella laihdutuslääkkeellä ensi viikolla.

  VastaaPoista
 5. Yllätyin positiivisesti, kun olikin taas kirjoituksia. Onnea kihlaparille. Onpa kovia sivuvaikutuksia lääkeellä mutta toivottavasti on jo helpottanut. Kirjoittelethan lisää, koska sinua on kaivattu.

  VastaaPoista
 6. Täällä lukija alkuajoista saakka. Hersyvän humoristista matkaasi on ollut ilo seurata. Eri vaiheiden jälkeen minäkin olen vaan paisunut, mutta no joo, elämä on. Ja vaikka paino lisii, niin elämääsi tuntuu muuten kuuluvan hyvää.Onnea kihlauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sellaista meidän monen elämä on, ei ihan voittajameininkiä jossa läski ottaa projektin tulla hyvään kuntoon ja kohta kuvissa poseeraa kuuma salimimmi ;) Ehkä tätäkin puolta on blogimaailmassa hyvä pitää esillä, että ihan ns. täysjärkiset ihmiset joilla on perus-elämänhallinta ok, voivat päätyä tällaiseen, eikä siis muidenkaan tarvitse ylettömästi syyttää itseään jos on käynyt samoin.

   Poista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti