Mökkeilyä ja Curly Girl metodia hiuksille

Meikäläisellä alkoi loma juhannuksesta ja tässä viimeisen viikon olen ollut Varsinais-Suomessa, tarkemmin sanoen Kiskossa, mökkeilemässä. Koska varasin mökin tosi myöhään ei enää ollut paljoa valinnanvaraa, kun en sellaisiin mökkeihin halua jossa ei ole nykyajan mukavuuksia kuten sisävessaa, ja päädyin siksi varaamaan pelkästään itselleni 10 hengelle tarkoitetun Louhelan maatilakeskuksen. Vähän kallista ja luksusta joo, mutta koska kokonaisuudessa on kaksi eri taloa, kutsuin sentään pariksi yöksi vanhemmat ja pikkuveljeni pikkumökkiin lomailemaan ja kestitsin heille ruoat ja lämmitin puulla lämpiävän saunan ja paljun. Muuten olen nauttinut vaan maaseudun rauhasta ja itsekseni olosta luonnon keskellä. On tainnut kyllä pari kaljakeissiäkin upota lomaa aloitellessa ;)

Näkymä paljusta: itse talo, taustalla vuokraan kuuluva pikkumökki ja ulkorakennuksia

Erittäin mukava paikka kyllä: joki menee vierestä, ja talolla oma soutuvene rannassa, naapureita ei lähellä, kivat avarat peltomaisemat eikä hyttysiä kuhisevaa metsänkorpea (erityisesti koiranomistajille hyvä lisäbonus: iso piha on kokonaan aidattu joten koiria pystyy pitämään vapaana). Vanhan ajan maaseudun lintuja kuten leivosia ja töyhtöhyyppiä pihapiirissä ja peurat tulee iltaisin jokirantaan myös. Ai että kun saisi tehdä lähes pelkästään etätöitä niin muuttaisin johonkin tällaiseen paikkaan pysyvästi asumaan! Lähin kauppa löytyy 4 km päästä Kiskon kirkonkylältä, ja Salon palvelut on noin 30 km päässä. Siellä olenkin käynyt myös ulkoilemassa ja iltatorilla, ja nyt on taas jalkapohjakipua aiheuttava plantaarifaskiitti mennyt pahaksi liiasta läskinä kävelemisestä... Mikä onkin ainoa loman huono puoli, muuten on ollut erittäin rentouttavaa ja mukavaa.

Pikkumökki, jossa myös kaikki  mukavuudet ja mm. ilmalämpöpumppu 

Salon torin kukkaistutuksia 
Salon torin vieressä olevan puiston kukkia

Halikonlahden lintualueen kävelyreitillä 
Halikonlahden merinäkymä

Curly Girl

Varmaan kukaan ei ole pystynyt välttymään lukemasta hiustenhoidon uudesta muotivirtauksesta eli
Hiukset Final Washin jälkeen
ns. Curly Girl metodista, en edes minä ;) Se on alunperin afroamerikkalaisten kiharan tukan hoitoon tarkoitettu menetelmä, jonka sanotaan sopivan myös taipuisalle tai laineikkaalle hiukselle. Netistä löytyy kaikenlaisia kuvasarjoja, joissa jopa näennäisesti aivan suorahiuksiset naiset on saaneet luonnonkiharat hoitamalla tukkaa menetelmän mukaan (linkki juttuun "salakiharoista").

Itselläni ei ole kiharat hiukset muttei suoratkaan, vaan vahvasti taipuisat tai paikoitellen laineikkaat, sellainen laittamatta räjähtäneen näköinen pehko, joten ajattelin että tämä voisi minulle jopa toimia. Aloitin muutama viikkoa sitten pesemällä ensin tukan sulfaatillisella mutta silikonittomalla pesuaineella, ja sen jälkeen käyttämällä vain sulfaatittomia ja silikonittomia shampoita ja hoitoaineita (kotimaisen Varpu sarjan).

Olen myös noudattanut muita ohjeita kuten hiusten kuivaaminen "ploppaamalla", sopivan geelin käyttö tukkaan sekä harjaamisen ja kampaamisen välttäminen. Tällä hetkellä on kyllä fiilis että tämä menetelmä ei minulle taida kuitenkaan sopia, erityisesti seuraavista syistä:

- Päänahkani on rasvoittuva, ja pelkkä hoitoainepesu ei pese puhtaaksi, eikä oikein edes sulfaatittomalla shampoolla pesu. Joudun pesemään tukkaa joka päivä noilla aineilla, kun oliiviöljysaippualla riittää joka kolmas päivä pesu.
- Se geelin käyttö... CG menetelmässä käsketään puristella geeli tukkaan ja sen kuivuttua puristella "gel cast" pois, eli sellainen kova geelistä muodostunut kuori. Mutta ei mun tukkaan tule sellaista kuorta vaikka laittaisi miten paljon geeliä, vaan hius imee geelin ja tulee vaan rasvaisen näköiseksi. Puristelu ei auta asiaan mitenkään.
- En ymmärrä miten pystyy olemaan kampaamatta tai harjaamatta tukkaa. Nyt kun olen ollut lomalla niin olen vaan ollut, mutta ihan kamalaltahan se näyttää, sellainen epäsiisti takkupesäke, jossa hiuslatvat klimppiintyy rastamaisiksi paakuiksi. "Lehmännuoleman näköiseksi", kuten äiti sanoi nähtyään minun "hienon" CG lookini.

Mitään kiharoita ei ole tosiaan tullut, pikemminkin laineikkuus on vähentynyt. Loman ajan aion kokeilla tätä mutta jos tilanne ei parane, ennen töihin paluuta kyllä pesen tukan oikein kunnon sulfaattishampoolla, suoristan suoritusraudalla ja nautin siitä paljon ;)

Kommentit

 1. Suomessa ei ole kuin yksi tuolla menetelmällä kauniit hiukset saanut ihminen ja se on bloggaaja Annika Ollila. Oli ne hiukset kauniit jo sitä ennenkin.
  https://www.annikaollila.fi/2019/05/curly-girl-metodi-25-kuukauden-jalkeen/
  Luulisi, että jos ihmisen päässä on muutama harva karva niin ihan sama, onko ne suoria tai vääriä.
  Nyt en puhu sinusta, koska sulla on upeat hiukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo linkin hiukset on kyllä hienot! Selvästi kiharat jo ennen menetelmää, mutta eipä silti olisi uskonut että noin isoa eroa tulee Curly Girlillä.

   Niitäkin olen joo nähnyt että tukan omistajan mielestä on hieno CG:llä mutta luultavasti kaikkien muiden mielestä rasvaisen ja suttuisen näköinen, mutta ei kehtaa päin näköä sanoa. Oma tukkanikin on nyt melkoisen karmean näköinen mutta olkoon nyt lomalla :D

   Poista
 2. Ei ole maalaiselämän voittanutta. Varmaan joskus voit muuttaakin maalle - etkös aiemminkin maalla asunut?

  En besserwisseröi mutt kantapäävaivaasi liittyen: onhan sinulla kyllin paksupohjaiset ja jalkaa tukevat kävelykengät? Olen nimittäin nähnyt, miten naiset kävelevät aivan littanoilla ballerinoilla ja sitten valittavat kipuja.

  Curly girlistä olen samaa mieltä kuin edellinen kommentoija. Lopputulokset ovat olleet lähinnä epäsiistejä. En lainkaan tiennyt ennen kuin luin tästä maniasta, että hiusten suoruuden tavoitteleminen on suorastaan ulkonäköpaine. Itselläni on taipuisat hiukset. Haluan tukea sitä ominaisuutta mutta en tuolla metodilla. Ylipäätään minusta on hassua aina tavoitella nimenomaan jotain päinvastaista, mutta niinhän se menee. Jos jollain on ihanat paksut ja pitkät luonnonvaaleat hiukset, hän leikkauttaa ne lyhyiksi ja värjää ne punaisiksi jne.

  Sinullahan on aina ollut mitä upeimmat hiukset. Ja mikä väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalle muutto kokonaan olisi ihanaa, jos löytäisin työpaikan jossa saisi tehdä pääosin etätyötä niin varmasti muuttaisin! Ja ottaisin koiran tai pari myös sitten. Olen joo asunut mummonmökissä maalla aikoinaan, miehen perässä muutin Helsinkiin. Mies jätti 3 päivän päästä tulosta, mutta kun oli jo työpaikka Helsingissä niin tännehän sitten jäin.

   CG ja me suorahiuksiset, joo totta että tämä on vähän sitä alkuperäistä ideaa vastaan. Siinähän idea oli että kiharoitaan vasten aina taistelleet kunnolla kiharatukkaiset oppivat hyväksymään kiharansa ja korostamaan niitä. Nyt sitten lehdissä on näitä juttuja että metodilla suorahiuksinen saisi laineet tai kiharat. Itse alan huomata että mun tukan paras ominaisuus on suoruus ja kiiltävyys, eikä sitä ehkä kannata pilata yrittämällä ploppailemalla ja geelillä saada pörrökiharaksi.

   Poista
 3. mä luotan papiljotteihin kun haluan kiharaa. kahta eri kokoa, isommilla saa laineita ja nostetta, pienemmillä kiharaa. suoristukseen käytän suoristusharjaa, nopea kapine!


  heräsi mielenkiinto tuohon oliiviöljysaippuaan, millä peset hiukset. mitä merkkiä käytät ja mistä ostat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän ihan Oliva merkkistä edullista oliiviöljysaippuaa https://www.ruohonjuuri.fi/oliivioljysaippua-pala-oliva-5201720030086 ja kerran viikossa etikkahuuhtelua että vähitellen kertyvät saippuajäämät lähtee hiuksesta.

   Kiharoiden tekoon itsekin tiedän monia käteviä juttuja, esim. vähän pesun jälkeen kosteaan tukkaan nuttura päälaelle ja nukkuu niin niin aamulla on isot Hollywood laineet (jotka ei tosin mun raskaassa tukassa pysy kauaa jos ei lakkaa tönköksi). CG:n idea oli että voisi tulla jonkinlaiset laineet ilmankin mitään laittamista, mutta eipä taida mulla toimia eikä kärsivällisyys riitä katsoa toimisiko joskus vuoden päästä, kun nyt näyttää tukka räjähtäneeltä, rasvaiselta takkupallolta...

   Mulla oli joskus postauskin saippuan käytöstä ja eräs lukija kommenteissa laittoi, että oli saanut hentoon tukkaan rakennetta kokeilemalla saippuaa hiustenpesuun

   Poista
 4. Ootko käynyt Salon lähellä Mathildedalissa? Suosittelen! On rento meninkö!

  VastaaPoista
 5. Ihana irtiotto majoittua kymmenen hengen maatilalle itsekseen plus mahdolliset vieraat :D Me vuokrasimme erään kerran mieheni kanssa kokonaisen talon (kolmikerroksinen “mökki” kaikilla mukavuuksilla), koska siellä oli pingispöytä ja saimme sen melko edukkaasti, koska ei ollut sesonkiaika. Lupasimme myös, että sotkemme vain yhden makkarin ja siten saimme lisää alennusta.

  Minä toteutan myös tuota Curly girl -metodia ja olen lukenut sen kirjankin, jonka pohjalta se on Suomessakin kehitelty. Metodi on alun perin ihan kaikille eri hius- ja kiharatyypeille, ei vain afroille. :) Itse noudattelen melko hillitysti metodia eli vaihdoin vain tuotteet toisiin (pesen edelleen shampoolla hiukset, mutta käytän sulfaatitonta shampoota). En myöskään käytä mitään geelejä enkä muotoilutuotteita. Kiharat siis loivenevat melkoisesti kuivuessaan, mutta ei haittaa. Kokeilin geelejä enkä tykännyt siitä, miltä hiukset tuntuivat (ja näyttivät) sen jälkeen.

  Omalla kohdallani vähempi harjaaminen vähensi myös takkuuntumista, mikä oli suuri ihme. Olin ennen harjan suurkuluttaja, mutta nykyään kohennan hiusta harvapiikkisellä kammalla ja harjaan kunnolla vain ennen suihkua kuivana (en todellakaan aio harjata hiuksia märkänä: kokeilin kerran eikä todellakaan tullut ns. lasta eikä paskaa).


  Ps. Löysin blogisi erään seuraamani blogin blogirullasta. Mukava löytö, hyppään kyytiin!

  VastaaPoista
 6. Hei, itsekin plantaasifaskiitista kärsineenä vinkkaan venyttelyn tärkeydestä. Ihan takareisien venytyksistä sinne vaivaan tarkoitettuihin venytyksiin, joita googlettamalla löytyy. Niitä pitää vain jaksaa tehdä säännöllisesti ja suht pitkän ajana (itse venytin 6 viikkoa aamua ja iltaa) jotta vaiva paranee

  VastaaPoista
 7. Mitä kuuluu? Miten syksyn lähtenyt käyntiin?

  VastaaPoista
 8. Harrah's Cherokee Casinos & Casinos - MapYRO
  Harrah's 경주 출장마사지 Cherokee Casinos & Casinos · 1. Cherokee 광명 출장안마 Casino Resort · 하남 출장안마 2. The Harrah's Cherokee Casino Resort · 강릉 출장마사지 3. The 광주광역 출장샵 Eastern Band of the Cherokee Indians · 4. Tulalip Resort

  VastaaPoista

Lähetä kommentti