21 päivää, -3,2 kiloa, ja ViaEsca kasvisruokavaliolle!

Tänään tuli täyteen 21 päivän ViaEsca aloitusmatka. Painoa on pudonnut 3,2 kiloa, vaikka ohjelmanmukainen päivittäinen kalorimääräni on ollutkin peräti 1800 kcal / päivä. Enkä ole edes noudattanut ohjelmaa kaikissa kohden:

 • Olen juonut keinomakeutettuja virvoitusjuomia
 • Ohjelman ruokaohjeissa ainekset on merkitty grammoina, mutta en ole punninnut mitään ruoka-aineita, arvioinut vaan silmämääräisesti suhteessa koko pakkauksen painoon
 • Työpaikan alakerran lounaskahvilan salaattiannokset eivät aivan täysin täytä "ViaEsca-tyyppisen salaattilounaan" tunnusmerkkejä, joten niissä on luultavasti kaloreita merkittävästi enemmän kuin mitä kirjaan jos kirjaan sen ViaEsca salaattilounaan (490 kcal). Paikassa jossa syön lounassalaateissa on aina jotain öljyisellä kastikkeella kostutettua hiilarilähdettä (couscous, bulgur, riisi, peruna) ja lisäksi usein täysrasvaisia juustoja proteiininlähteenä iso kasa. ViaEsca ohjeessa esim. on että täysrasvaista fetaa saisi olla max 40g, mutta työpaikan salaatissa on 100 g.

Tilasin sitten ViaEsca jatkomatkankin, kun on nyt kiireaikana kätevää mennä valmiiden ostoslistojen ja ruokaohjeiden mukaan. Jatkomatka maksaa 19,90 e/kk ja sen voi lopettaa käyttäjäasetuksistaan milloin vaan. Vaihdoin sitten samalla vaihtelun vuoksi myös ruokavaliomallin Välimeren ruokavaliosta Kasvisruokavalioon (lakto-ovo), joten katsotaan miten syömiset muuttuu. Pessimisti kun olen, mietin että tuleekohan kovinkin iso osa proteiineista pavuista, jotka maistuvat usein tympeiltä ja pierettävät julmetusti :D Onneksi ruokavaliomallin voi vaihtaa takaisinkin milloin vain jos siltä tuntuu.

Kokemukset kaikenkaikkiaan on hyvät. Varsinaista nälkää en ole joutunut kokemaan ollenkaan, enkä mitään tiukempien dieettien inhottavia sivuvaikutuksia kuten heikotus, päänsäryt, vilutukset, ummetus tai hiustenlähtö. Mielitekoja toki on ollut jokusen kerran. Olen syönyt sallitussa määrin (max 500 kcal viikossa) herkkuja, lähinnä suklaata tai yksittäisi pieniä olutpullollisia. Mutta kyllähän sitä kieltämättä olisi välillä maistunut vaikka 10 olutta illan mittaan tietokonepeliä pelatessa sen yhden ruoan kanssa nautitun 0,33 l oluen sijaan. Ja suklaalevynkin voisi syödä kuin leivän kerralla eikä rivi päivässä. Mutta tähän asti ainakin nämä rajoitukset on ollut siedettävissä enkä ole repsahtanut pois sallitun herkuttelun rajoista.

Nyt täytyy vaan yrittää jotenkin pitää huoli ettei käy niin kuten minulle on aina käynyt eli että jossain vaiheessa repsahtaa ja sitten mennään useampi viikko ahmintamoodissa. 21 Day Fixillähän olin antanut itselleni luvan että kunhan olen laihtunut 5 kiloa, niin saan yhden herkku- ja kaljaillan - eihän yhdessä illassa mitenkään voi lihoa kovinkaan paljoa takaisin. Siitä herkku- ja kaljaillasta tuli kaksi viikkoa pitkä ja onnistuin lihomaan 3 kiloa takaisin. Vielä on siis ratkaisematta oman mielen sisäinen kuvio, jossa itsensä palkitsemiset tuppaavat lähtemään lapasesta, mutta toisaalta jos ei palkitse ikinä itseään jollain mistä oikeasti pitää (rivi tummaa suklaata ei käy palkkiosta) niin sitten mieli alkaa kapinoida liikaa ankeutta ja tiukkuutta vastaan.


Kommentit

 1. Tuohan kuulostaa hyvältä:) Periaatteessa yhden herkku- ja kaljaillan ei pitäisi kamalasti vaikuttaa, mutta totta tosiaan jos se venyy kahdeksi viikoksi, niin se ei kannattane.

  Kunpa saisit ajoittaista herkku- ja kaljamoodiasi hieman kohtuullistettua. Mutta juominenhan on sellaista, että se saattaa ns. avata hanat holtittomaan syömiseen ja pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo on juuri mun ongelma. Pitäisipä joskus koittaa herkkupäivää ilman yhtään alkoholia, että tekisikö se samaa efektiä vai onko se juuri se alkoholi.

   Poista
 2. Vinkkinä pavut kannattaa huuhdella kunnolla kylmässä vedessä niin että se vaahto eli tärkkelys poistuu. Itsellä vähentänyt selvästi pieruja. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti