Aloitus

Tervehdys! Olen 39-vuotias nainen, joka järkytyksekseni huomasin tässä hiljattain, ettei kaupassa enää edes koon 44 housut menneet päälle. Joten päätin että jotain pitää nyt tehdä, vaikka yleensä ottaen painosta nipottaminen ei olekaan ollut mun juttu ja olen suhtautunut aika rennosti siihen tosiasiaan että on tullut lihottua reippaasti kolmenkympin iän jälkeen.

Liikakiloni olen kerännyt pääosin alkoholin suurkulutuksella ja siihen liittyvällä napostelulla sekä kiireessä ja stressissä lounaaksi nautituilla lukemattomilla hampurilaisilla, pizzoilla ja kiinalaisen tms. etnisen ruoan ravintoloiden tukevilla ruoka-annoksilla. Sinkkuna elellessä on kaljantissuttelu iltaisin maistunut ja ruoka jota ei tarvitse itse valmistaa. Jotenkin sitä on ajatellut, ettei yhdelle ihmiselle viitsi päivällistä laittaa joten sitä on tullut syötyä rasvaista, lihottavaa tavaraa kuten lihapiirakoita, einespizzoja, karkkia ja jäätelöä, ja niitä kolmosoluita.

Nyt kuitenkin tilanne on tämä, että minä, hentorakenteinen 165-senttinen nainen, painoin tänä aamuna 73,5 kg. Painoindeksini on 27, eli vasta lievä ylipaino, mutta en valitettavasti näytä vain lievästi ylipainoiselta. Ja jotain kertoo sekin että tosiaan se koko 44 ei mahdu enää päälle... Minulla läski on epäterveellisesti kerääntynyt pääasiassa keskivartalolle, isoksi kaljamahaksi - mutta no, kaljallahan se paino on paljolti hankittukin ;-) Ennen 30 vuoden ikää painoin vain 48-50 kiloa ilman minkäänlaista painon vartioimista, mutta niistä  painoista en enää haaveile. Kunhan nyt ensin normaalipainon sisälle ja elintavat terveellisemmiksi, katsotaan sitten mihin pyrin.

Pahoittelen epäesteettisiä kuvia elämänmuutosprojektin alkutilanteesta. Tässäpä kuva bikineissä sivulta ja edestä. Esiinnyn ilman omaa nimeä ja kasvoja koska puhun täällä mm. alkoholin suurkulutuksesta ja muista sellaisista asioista, joita en välttämättä  halua "julkisesti" minuun yhdistettävän esimerkiksi työkontakteissani. Enkä nyt välttämättä halua kaikkien tietävän sitäkään mitä kaapumaisten vaatteideni alla piilottelen, vaan ylläpidän uskoa tai toivoa että kaikki luulee minua melko sutjakaksi ja hoikaksi ;-)


Kommentit

 1. Mahtava blogi! Mä olen melkein saman kokoinen kuin sinä olit aloittaessasi ja tuskailen myös laihdutuksen kanssa. Nyt mahtuu jo vaatteet kokoa 42 mut pötsi on vielä huomattava. Toi kuvakin vois olla kuin mun peilistä. Kaljaa on tullut aikoinaan kitattua kiitettävästi ja kun siitä pääsin eroon niin siirryin syömään. Suklaakeksipaketti katoaa ihan vilauksessa ym. Aion nyt seurata blogiasi ja yrittää pyrkiä samaan kuin sinä.

  VastaaPoista
 2. Äsken jotenkin löysin blogisi ja täytyy sanoa,että ihan kuin lukisin omaa kirjoitustani ja katselisin omaa kuvaani!! Se on ihan todettukin,että naisten juomat alkoholit menevät juuri mahaan eli kaljamaha ei ole vain sanonta vaan se on ihan totta.Alkoholin kropassa aiheuttamat hormonaaliset syyt tekevät tämän.Itse olen alkoholin suurkuluttaja ja pizzan ja kiinalaisen ystävä.Minulla alkaa maha ihan samalla tavalla rintojen alta ja ja jalat on suhteessa hoikkasemmat kuin saman painoisella ylipainoisella joka on itsensä lihottanut suklaalla.Nyt on itsellänikin alkanut laihdutusprojekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo taitaa tosiaan olla niin, ettei ole pelkkä perinnöllinen ominaisuus tämä että vatsa kasvaa jalkojen ja käsien pysyessä suhteellisen ohuina, vaan liittyy nimenomaan tuohon alkoholin liikakäyttöön...

   Tsemppiä projektiin, itse tässä korjailen joulukuun tuomia liikakiloja, mutta muuten on ollut jopa yllättävän helppoa tasainen laihtuminen, kun en ole pitänyt mitään kiirettä enkä yrittänyt kauhean tiukkaa dieettiä :)

   Poista
 3. Löysin blogisi ja aivan mahtavia tekstejä! Pidän suuresti tavastasi kirjoittaa.
  Loistavaa edistystä olet saanut aikaan projektissasi!
  Lähtökuvasi voisi olla lähtökuva itsestäni, mutta tosin itse edelleen, nyt -10kg myöhemmin, taistelen tämän oman vatsani kanssa (näytän pahasti siltä, että olisin raskaana).
  Tsemppiä jatkoon siulle ja odotan innolla luettavaa jatkossa!:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti